Skip to content

clearXperts bij City Pirates

Bij clearXperts gaan we voor een ‘Xtra human’ aanpak, die we actief willen uitdragen. Niet alleen naar onze medewerkers en klanten, maar ook naar de buitenwereld. Daarom ondersteunen we graag een sociaal, menselijk project, waarin diversiteit centraal staat. Tussen 2 projecten, helpen onze consultants graag een Xtra handje bij City Pirates. HR consultants Koen en Diana delen enthousiast hun ervaring.

Kan je in je eigen woorden beschrijven wat City Pirates juist doet?

Diana: City Pirates is een sociaal-cultureel project met sport als centrale pijler. Ze zijn gevestigd op verschillende locaties in Antwerpen. Met meer dan 200 vrijwilligers en 11 maatschappelijk werkers, vormen ze een essentiële steun voor kansarme jongeren.

Koen: Naast huiswerkbegeleiding, sollicitatietrainingen en pleintjeswerking zijn de maatschappelijke werkers steeds aanspreekbaar voor persoonlijk advies en ondersteuning waar nodig. Ze streven ernaar om de jongeren op verschillende manieren te laten werken aan hun competenties, steeds met aandacht voor hun eigen verhaal.

Diana: Daarbovenop organiseren ze diverse sociaal-culturele initiatieven zoals een Back To School-actie om schoolmateriaal te verzamelen. Naast hun sportieve activiteiten, coördineren ze ook de River Side Studio, waar jongeren de kans krijgen om zich muzikaal te ontwikkelen.

Koen: Het is de missie van clearXperts om ons, als consultants, zowel professioneel als persoonlijk te laten groeien. Dankzij het City Pirates-project, krijgen we de kans om een sociaal initiatief te ondersteunen dat van onschatbare waarde is voor de Antwerpse jeugd. Dit initiatief draagt ongetwijfeld bij aan onze persoonlijke ontwikkeling!

Hoe heb je jouw professionele vaardigheden kunnen inzetten bij City Pirates?

Koen: Als HR consultant ondersteunde ik City Pirates bij het herwerken van de bestaande vacatures en het uitschrijven van nieuwe vacatures en functiebeschrijvingen. Daarnaast belde ik jongeren tussen 16 en 18 jaar op, om te informeren of ze extra hulp konden gebruiken bij het opstellen van een CV of het zoeken naar een studentenjob. Ook nam ik diverse administratieve taken op, zoals het opstellen van de planning van wedstrijddagen op verschillende sites.

Diana: Ik heb mijn interesse in Marketing kunnen toepassen en ontwikkelen bij City Pirates. Zo hielp ik onder andere mee aan de Back To School campagne. Hiervoor lanceerde ik een campagne op social media en verzamelde en verdeelde ik schoolspullen op verschillende locaties. Daarnaast hielp ik hen ook met administratieve taken, zoals het up to date houden van de ledenlijst.

Wat is jou het meest bijgebleven?

Koen: Het viel mij vooral op hoe warm iedereen is, zowel naar elkaar toe als naar ons. De vrijwilligers en medewerkers waren enorm dankbaar voor de taken die we als consultant uitvoerden. Iedereen die ik tegenkwam, zette zich met hart en ziel in voor dit sociale initiatief. Hierdoor was ik extra gemotiveerd om verschillende taken op te nemen, ook al waren ze misschien niet allemaal even “sexy” voor een HR-consultant.

Diana: Dit initiatief ligt me enorm nauw aan het hart. Ik kwam zelf als vluchteling op 6-jarige leeftijd naar België en had niet veel kansen. Maar, dankzij dergelijke initiatieven voelde ik mij als kind geaccepteerd in de maatschappij!

Heb je een vraag of wil je met ons samenwerken?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen!