Skip to content

Het ESG-framework als basis

Als HR partner hebben we een belangrijke maatschappelijke rol. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is dus een noodzaak voor ons. Daarom dragen we met veel enthousiasme ons steentje bij aan een duurzamere wereld.

Hoe? We streven ernaar om de duurzame groei van onze partners en medewerkers te ondersteunen door flexibele HR-oplossingen aan te bieden. We willen het juiste talent matchen met de beste kansen op de markt. Hierbij dragen we niet alleen bij aan het succes van individuen en organisaties, maar ook aan de maatschappij als geheel.

We gebruikten het ESG-framework als basis voor ons duurzaamheidsbeleid.

 • Environmental: we streven ernaar om ons energieverbruik zoveel mogelijk te beperken: elektrificatie wagenpark, fietsleasing, automatiseringen, zonnenpanelen,…
 • Social: we willen het verschil maken met onze human first aanpak. Elke medewerker kan én mag zichzelf zijn. Zo willen we meer betekenen en meer doen. Als consultant en collega, maar in de eerste plaats als mens.
 • Governance: we streven ernaar om een positieve economische impact te realiseren en te voldoen aan de wettelijke vereisten op vlak van governance
ONZE SOCIAL PURPOSE
“Wij maken duurzame groei mogelijk via flexibele HR-oplossingen waarbij we talent koppelen aan zinvolle jobs.”

3 Social pijlers

Omdat we op sociaal vlak het verschil willen maken, definieerden we 3 pijlers waarop we ons de komende jaren gaan focussen.

talent-laten-groeien

Wat doen we al?

Ons duurzaamheidsbeleid

duurzaamheidsbeleid
vinkje-duurzaamheid

Talent laten groeien

Groei op maat en levenslang leren
 • We voorzien relevante opleidingen om de hard én soft skills van onze consultants verder te ontwikkelen, op maat van hun entiteit, ervaring en ambities.
 • We organiseren geregeld Inspiration Hubs: boeiende avondsessies door consultants voor consultants
 • Elk kwartaal vindt er een infosessie plaats om de bedrijfsresultaten te communiceren, in combinatie met een interessante opleiding.
 • Samen met onze gecertificeerde coaches, krijgen onze consultants de mogelijkheid om een POP (persoonlijk ontwikkelingsplan) uit te werken.
 • We voorzien boeiende projecten bij diverse toporganisaties, op maat van de skills, ervaring en ambities van onze consultants.
 • Jaarlijks organiseren we een Young Graduate Programma om jonge starters te ondersteunen bij hun eerste stappen op de arbeidsmarkt
sterretje-duurzaamheid

Een duurzame partner op LT

Waardevolle oplossingen, advies en inzichten
 • We voorzien een allround aanbod aan ondersteunende diensten: als one-stop partner kunnen we op tijdelijke basis met de juiste competenties inspringen.
 • Kennis is er om te delen. Zo organiseren we verschillende Webinars en delen we regelmatig blogs, whitepapers en filmpjes over relevante topics en trends.
 • We organiseren regelmatig inspiratielunches voor ons netwerk. Ook nodigen we onze klanten graag uit voor sectorevents, zoals de ZoHRo Awards, BFT,…
 • We lanceerden recent onze podcast ‘Xtra human insights’. Op deze manier willen we ons netwerk inspireren met de ervaringen en learnings van peers.
 • We zijn pas echt tevreden als we de verwachtingen van onze klanten overstijgen. Daarom ontwikkelden we “ACES” (Above Customer Expectations Survey). Tijdens een project toetsen we geregeld af hoe onze consultants de verwachtingen van de klant invullen en sturen we, indien nodig, bij.
 • We streven naar partnerships op lange termijn. We willen onze klanten écht leren kennen zodat we eventuele noden en wensen zo goed mogelijk kunnen invullen.
Pijlers CSR - website (6)

Jobs betekenisvol maken

Inclusie & diversiteit, wellfeeling en verbondenheid

 • We gaan voor een human first aanpak: onze consultants zijn in de eerste plaats mensen, met elk een uniek karakter. De ontwikkeling van onze mensen staat op de eerste plaats.
 • Ons Wellfeeling team is pas tevreden als elke consultant zich goed voelt. Ze organiseren diverse activiteiten, teambuildings en events om de band tussen onze consultants te versterken.
 • Elk jaar organiseren we een memorabele teambuilding: een welverdiende break om even te genieten van het gezelschap van collega’s.
 • Onze HR BP’s staan elke dag klaar voor onze consultants. Op regelmatige basis plannen ze een check-in met elke consultant in om hun professionele én persoonlijke groei op te volgen.
 • Elk najaar proberen we samen zoveel mogelijk kilometers te lopen, wandelen of fietsen. Deze kilometers zetten we vervolgens om in euro’s en schenken we aan een vooraf bepaald goed doel.
 • We ondersteunen diverse sociale, menselijke projecten, waarin diversiteit centraal staat. Tussen 2 projecten, helpen onze consultants graag een Xtra handje bij City Pirates, Villa Max, VZW Amber en Stichting Robin. 
 • We hanteren een bottom-up beleid voor diverstiteit & inclusie: we luisteren naar alle collega’s en staan open voor ieders mening. Bij ons kan en mag je jezelf zijn.
sociale-projecten

What's next?

In de toekomst willen blijven inzetten op duurzaamheid. 

Serge Roofthooft, onze Managing Director, verwoordt het graag als volgt: “Onze toewijding gaat verder dan wat strikt noodzakelijk is. We streven er niet alleen naar om de inclusie en het welzijn van onze medewerkers te bevorderen, maar we willen ook positief bijdragen aan onze gemeenschappen. Door te investeren in levenslang leren en maatschappelijke initiatieven, gaan we voor een ondersteunende en bloeiende omgeving voor iedereen. Samen kunnen we een duurzamere en rechtvaardigere toekomst bouwen!” 

duurzame-toekomst