Skip to content

‘Webinar marketing’ is dé trend in 2019 als het gaat om het verhogen van de online de interactie leads.

Hoewel webinar marketing al een hele tijd bestaat, blijft de populariteit ervan stijgen. Een korte search op Google Trends heeft ook aangetoond dat de zoekterm ‘webinar’ een constante groei heeft gekend in de zoekresultaten sinds 2004.

Webinars: maak klanten van je leads

Veel marketers beschouwen webinars als de meest engagerende marketingstrategie. Ruim 40 procent van de marketers heeft al eens een webinar gehost of gevolgd, en meer dan 80 procent was achteraf overtuigd van het effect van een webinar.

Haak jij al in op deze trend, of zoek je nog uit of het interessant is voor jouw organisatie? Hieronder lees je er alvast alles over.

Geef een gezicht aan jouw bedrijf

Door een webinar te organiseren, gaan jouw leads en klanten in contact komen met een persoon die ze vanaf dan rechtstreeks zullen linken aan jouw bedrijf.

Het is namelijk heel gemakkelijk om een bedrijf te zien als een abstract iets als je afgaat op de website of een brochure. Het persoonlijke aspect wordt namelijk al eens uit het oog verloren bij deze vormen van communicatie.

Concrete tips om een persoonlijke toets te geven aan jouw webinar:

  • Toon jouw gezicht aan de deelnemers.
  • Lees zeker niet voor uit een script, hou het natuurlijk!
  • Wijk gerust even af van je strakke schema, zolang je de tijd niet uit het oog verliest.
  • Gebruik humor; af en toe een grapje of woordspeling mag zeker. Onthoud natuurlijk wel dat je  geen stand-up comedian bent.

Goede webinarsprekers blijven achteraf in het geheugen hangen.

Regelmatig wordt er tijdens een webinar ook interactie gecreëerd tussen de spreker en de deelnemers.

Door interactie valt de afstand tussen klant en bedrijf weg. De klant leert de spreker beter kennen, gaat de afstand kleiner aanvoelen en voelt het aan alsof hij het bedrijf zo ook beter heeft leren kennen.

Achteraf wordt de presentator of ‘host’ van de webinar gevolgd op social media en blijft de interactie bestaan. Ook op deze manier blijft de inhoud van een webinar beter hangen bij de deelnemers.

Er hangt natuurlijk een voorwaarde vast aan dit alles. Jouw webinar moet in de eerste plaats interessant, interactief en allesbehalve saai zijn.

Musts voor een geslaagde webinar

Wat je ook wenst te bereiken met de webinar, een doel is sowieso dat de informatie blijft hangen en je niet meteen wordt vergeten. Door een gezicht aan je bedrijf te geven ben je al goed begonnen, maar daarnaast mag je webinar zeker niet saai zijn.

Zorg daarom dat de presentator de sessie interessant maakt. Begin met een interessant en relevant onderwerp te kiezen, dat perfect is afgestemd op jouw doelgroep. Is het onderwerp niet relevant voor jouw doelpubliek? Dan zal je helaas heel weinig deelnemers hebben.

Let ook op de lichaamstaal van de spreker. Ga voor iemand die graag presenteert en op een levendige manier informatie overbrengt.

Na de sessie zouden de kijkers het gevoel moeten hebben dat ze jouw organisatie en de spreker kunnen vertrouwen, dat de spreker wist waarover hij of zij het had en dat het een vriendelijk en relevant gesprek was.

Uiteindelijk richten we ons op het creëren van engagement, en de belangrijkst aandrijver hiervan is een host die gepassioneerd en energiek kan vertellen.

Thought leadership

Jouw kennis en expertise delen in een webinar is een gemakkelijke manier om je te positioneren als een expert in de sector. Je gaat geloofwaardigheid opbouwen door aan te tonen wat je weet en welke toegevoegde waarde je kan bieden.

Bij het organiseren van een webinar moet je zorgen dat je beantwoordt aan een vraag van jouw prospecten.

Ga daarbij gerust wat dieper op zaken in en blijft niet op de vlakte.Geef nieuwe informatie mee, nieuwe feiten, eigen bevindingen en creatieve oplossingen.

Ga ook aan de slag met een nieuwe invalshoek of bekijk het uit het perspectief van persoon Y in plaats van persoon X. Een andere manier om te verrassen en inspireren is als je nieuwe cijfers naar voor kan brengen die relevant zijn voor het onderwerp. Statistieken die andere nog niet hebben kunnen inkijken uit een eigen onderzoek, bijvoorbeeld, kunnen de interesse wekken van jouw prospecten.

Een leuke extra kan ook zijn dat je een link meegeeft op het einde waar deelnemers een infographic kunnen downloaden, een manual, guidelines of een ander handig ‘souvenir’ dat een samenvatting geeft van de webinar.

Van presenteren tot sales

Een webinar is geen salespitch. Toon dat je een expert bent en een extra waarde kunt bieden. De band die je opbouwt dankzij een webinar is van grotere waarde dan eender welk klantrelatie die je hebt na een salespitch.

En laat het nu zo zijn dat je sneller zal kopen van iemand die je vertrouwt. Mensen nemen niet graag risico’s en door een aankoop te doen bij een persoon of bedrijf dat je helemaal niet kent, ligt het risico veel hoger dan bij een bedrijf waarvan je weet dat ze de expertise bezitten die nodig is.

Vertrouwen is de key om duurzame en waardevolle relaties op te bouwen.

Heb je een vraag of wil je met ons samenwerken?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen!