Skip to content

[vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_column_text]De millennials, ook wel generatie Y genoemd, zijn geboren tussen 1980 en 2000 en kennen een heel aantal stereotypen. Ze zouden lui zijn, materialistisch, verwend, en zelfs een tikkeltje arrogant.

Technologische ontwikkelingen en de komst van het internet, maken dan weer dat millennials meer inzichten kunnen vergaren, meer informatie krijgen van andere personen en zich op die manier ook meer willen ontwikkelen.

Ze willen niet alleen een baan om de rekeningen te betalen, ze willen meer betekenen, voor de maatschappij en voor zichzelf.

En daar moet je als bedrijf rekening mee houden.

Het gaat niet puur om geld verdienen

Iedere dag je job komen doen puur om geld te verdienen is niet van toepassing voor generatie Y.

Millennials zoeken een baan waarbij ze effectief iets kunnen bijdragen, een job ook die past bij wie ze zijn.

Ambitie

Millennials zijn ambitieus en willen zich blijven ontwikkelen.

Er is een continue drang naar feedback en extra scholing. Als werkgever profileer je je dus het best als bedrijf waar ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden belangrijk zijn.

Geef millennials de mogelijkheid om zich te ontwikkelen en door te groeien en de kans is groot dat ze lang(er) blijven.

Hun drang naar ontwikkeling zal er namelijk voor zorgen dat ze sneller op zoek gaan naar nieuwe opportuniteiten waar ze zich verder kunnen ontplooien.

Flexibiliteit

Naast een hoge mate van ambitie, zoekt een millennial ook naar een goede work-life balance.

Tijd voor familie en vrienden is namelijk minstens zo belangrijk als werken.

Een millennial zal zich 100 procent inzetten voor een bedrijf als ze daar een grote mate van flexibiliteit voor terug krijgen. Dat betekent de mogelijkheid te werken waar ze willen, op de tijdstippen die ze willen.

Voor een millennial is de prestatie die ze leveren belangrijker dan van 9 tot 5 op kantoor zitten.

Zelfstandigheid

Een millennial hecht veel belang aan zelfstandigheid.

Hiërarchische structuren waarbij een manager precies vertelt wat je moet doen, gaat niet zijn werken bij deze generatie.

Een leidinggevende die hen coacht en daarbij de ruimte geeft voor eigen initiatief, autonomie en zelfstandigheid, zal daarentegen veel meer resultaat boeken.

Ben jij op zoek naar gedreven millennials als aanwinst voor je bedrijf? Laat het ons weten![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_empty_space][image_with_text_over icon=”” icon_size=”fa-2x” title_tag=”h2″ image=”1638″ title=”Ben jij momenteel op zoek naar een nieuwe uitdaging?” title_size=”35″]

Ontdek al onze vacatures!

Laat je CV achter via onze website.

[button size=’medium’ style=” text=’Contacteer ons’ icon=” icon_color=” link=’https://www.clearxperts.com/jobs/’ target=’_self’ color=’#ffffff’ hover_color=’#ffffff’ border_color=’#A11035′ hover_border_color=’#083254′ background_color=’#A11035′ hover_background_color=’#083254′ font_style=’normal’ font_weight=’400′ text_align=’center’ margin=’20’][/image_with_text_over][/vc_column][/vc_row]

Heb je een vraag of wil je met ons samenwerken?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen!