Skip to content

[vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_column_text]Donderdag 19 april is het zover, dan vindt de Trends HR-manager of the Year-verkiezing plaats.

Bij deze verkiezing wordt een HR-manager geprezen om zijn/haar uitmuntende rol het afgelopen jaar op het vlak van human resources.

Dat het takenpakket van een HR-manager divers is, moge duidelijk wezen. Maar hoe ziet een dag van een HR-manager er nu concreet uit? Wat doet een HR-manager zoal op een normale werkdag?

Elke dag is anders

Wel, laten we beginnen met vertellen dat geen één dag hetzelfde is.

Het feit dat je als HR-manager vooral met mensen bezig bent, maakt dat de planning die je op een dag voor ogen hebt, in een handomdraai kan veranderen.

  • Een medewerker klopt aan met een probleem…
  • Een medewerker heeft zich ziek gemeld en moet opgevolgd worden…
  • Een collega vraagt een overleg aan over arbeidsgerelateerde vragen…

Elke dag ziet er anders uit en dat maakt de functie van een HR-manager zeer afwisselend en boeiend.

Een dag uit het leven van een HR-manager

Ambieer jij een carrière als HR-manager? Dan zou een dag uit jouw leven er als volgt uit kunnen zien:

Administratieve taken

Je begint je dag met een aantal administratieve taken.

Er moeten een aantal functioneringsgesprekken verslagen worden en je wilt een ziekteverzuim rapport van de afgelopen periode maken.

Daarnaast bereid je twee sollicitatiegesprekken voor die je later deze dag hebt.

Werkoverleg met het managementteam

Na je administratieve taken heb je een overleg met het managementteam op het programma staan.

Je HR-afdeling heeft een opleidingsprogramma voor medewerkers geschreven en geïmplementeerd, en je presenteert de eerste resultaten en evalueert het programma samen met het management. Zo kun je bijsturen waar nodig.

Daarnaast is het verzuim binnen een bepaalde afdeling hoger ten opzichte van andere afdelingen. Hiervoor heb je een aantal eerste aanbevelingen op papier gezet, die je wil voorleggen.

Na het werkoverleg neem je pauze, maar niet voordat je tijd hebt genomen voor een medewerker die net met een probleem je kantoor is binnengestapt.

Sollicitatiegesprekken

Je middag start met twee sollicitatiegesprekken. Deze gesprekken nemen gemiddeld een uur tijd in beslag en na afloop doe je nog de nodige administratieve afhandelingen.

Ook screen je nog een aantal nieuwe CV’s die zijn binnengekomen en antwoord je op mails van deze potentiële kandidaten.

Praatje met medewerkers

De sollicitatiegesprekken zitten erop en je begeeft je op de werkvloer onder de medewerkers. Dagelijks of wekelijks een informeel praatje maken met medewerkers vind je belangrijk omdat je zo gevoel blijft houden van de algemene sfeer op het bedrijf.

  • Is de sfeer goed?
  • Ogen medewerkers happy?
  • Merk je bij iemand veranderingen in gemoedstoestand op?

Je wil een vertrouwensband scheppen met je medewerkers, zodat zij zich bij problemen tot je zullen wenden.

Afronding

Ter afsluiting van deze dag bereid je nog een outplacement dossier voor, waar je morgen een meeting over hebt.

Ook het uitstroombeleid is onderdeel van je functie, en het is belangrijk dat dit goed gebeurt. Medewerkers op weg helpen in hun verdere loopbaan, ook al is dit bij een ander bedrijf, is een belangrijke pijler.

Na een drukke en afwisselende dag vertrek je voldaan naar huis. Klaar voor een nieuwe dag, die er ongetwijfeld weer heel anders zal uitzien![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Heb je een vraag of wil je met ons samenwerken?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen!