Skip to content

De functie van een consultant

Soms stapelt het werk zich even op en heb je een paar extra handen nodig. Die kunnen wij je leveren. Met de juiste expertise bovendien in Finance, HR en Sales & Marketing. En enkel voor de tijd die echt nodig is. Zo simpel werkt het. Onze experts kiezen er bewust voor om te werken op projectbasis. Ze houden van de variatie en de voortdurend wisselende opdrachten. Door hun ervaring en flexibiliteit zijn ze in geen tijd ingewerkt om jou en jouw team tijdelijk bij te staan.

We blijven hen ook begeleiden en verder ontwikkelen en hanteren daarvoor het ACES kwaliteitsproces wat staat voor “Above Customer Expectations Survey”. Want we zijn pas echt tevreden als we de verwachtingen van onze klanten overstijgen. Zowel voor onze klanten als voor onze medewerkers. We doen er alles aan om het talent dat we in huis hebben, optimaal te ontwikkelen. We sturen hen bij en helpen hen om nog beter te worden in wat ze het liefste doen. Zo kunnen we onze klanten helpen om structureel en duurzaam te groeien.

Haal vakkennis in huis

Een consultant kan een belangrijke meerwaarde spelen voor jouw bedrijf op vlak van expertise. Ben je op korte termijn op zoek naar een ervaren werkkracht die je tijdelijk kan ondersteunen? Ontdek dan het potentieel van onze experten.

Het kan ook zo zijn dat je op zoek bent naar een tijdelijk profiel voor een specifiek project waarvoor je niet meteen de juiste kennis of ervaring in huis hebt. Ook hier kan een consultant het verschil maken.

Omwille van de snelle, flexibele en efficiënte inzetbaarheid van een consultant kan hij/zij gelijk bijdragen aan de groei van je bedrijf zonder een voorafgaand langdurig traject van aanwerving en inwerking te ondergaan.

Eigenlijk haal je niet alleen de kennis van 1 consultant in huis, achter de schermen wordt de expert ondersteund door een team van collega’s waar ook hij/zij steeds kan op terugvallen. In werkelijkheid schakel je dus de expertise en kennis van een heel team in.

Een frisse kijk

Omarm positieve, nieuwe energie en krijg een nieuwe frisse wind in ruil. Een consultant toevoegen aan jouw team zorgt voor een positieve meerwaarde. De consultant is expert in zijn vak en kan nog met een bril vanop afstand objectief naar jouw organisatie kijken omdat hij/zij die nog niet kent.

Een expert kan zorgen voor nieuwe inzichten omdat hij/zij jouw bedrijf nog niet of onvoldoende kent waar vaste werknemers al langer vastgeroest zitten. Een dialoog met beide levert ongetwijfeld nieuwe ideeën en inzichten op.

Een ander voordeel die een consultant heeft, is dat hij/zij al meerdere projecten heeft gedaan bij diverse klanten en in diverse sectoren en op deze manier ervaringen en oplossingen grensoverschrijdend kan gebruiken en overwegen om toe te passen in jouw bedrijf. In een mum van tijd zorgen ze dus voor een boost van jouw bedrijf.

Je bedrijf wordt bekeken vanuit een andere invalshoek

Vind de opstart van een nieuwe project plaats of ga je gebruikmaken van de implementatie van een nieuwe tool? Een expert kan hier de geschikte persoon zijn als project coördinator/manager.

Het grote voordeel van een consultant op dit vlak is dat hij/zij het project kan versterken vanuit een onbevooroordeelde kijk. Onze expert heeft er geen eigenbelang bij en zal als neutrale partij het project in uiterst goede banen leiden.

De consultants van clearXperts

Al meer dan 12 jaar brengt clearXperts mensen en bedrijven samen. De juiste mensen op de juiste plaats. Daar draait het om. Of het nu gaat om tijdelijke versterking of om vaste medewerkers of om heel specifieke competenties. We vinden voor jou de mensen die jij nodig hebt om je groei te realiseren. We hebben ervaring in de meest diverse sectoren en in uiteenlopende bedrijfsculturen. We werkten mee aan projecten op allerlei niveaus in verschillende organisaties.

clearXperts heeft een eigen team van consultants in finance, HR en sales & marketing met een heel brede ervaring in diverse sectoren en in allerlei culturen. Daarnaast geeft clearXperts je toegang tot een breed netwerk van freelance experts. We gaan voor jou op zoek naar de meest geschikte kandidaat én de meest efficiënte manier om er mee samen te werken.

Heb je een vraag of wil je met ons samenwerken?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen!