Skip to content

[vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_column_text]

Jonge sales talenten zijn de laatste jaren gewilder dan ooit. Het is zelfs zo, dat de vraag naar hen groter is dan het aanbod dat zich momenteel op de arbeidsmarkt bevindt.

De oorzaak van hun populariteit? Hun uitgesproken karakter.

Millennials weten namelijk wat ze willen, zetten alles op alles om door te groeien, houden van een duidelijke en open communicatie, en willen bovenal gehoord worden. En laat dit laatste nu net een onbetwistbaar goede eigenschap zijn voor een succesvolle sales persoon.

Omdat veel bedrijven nog worstelen met het op zoek gaan naar tips en tricks om jonge sales talenten aan te trekken en te behouden, was clearXperts te gast bij één van de Round Table-gesprekken van ETION.

Onze opdracht? Een presentatie geven over dit onderwerp en enkele interessante insights meegeven. Hieronder een korte samenvatting van dit leerrijke rondetafelgesprek!

1. Proactiviteit en beleving zijn troef

Wachten tot kandidaten reageren op je vacature is anno 2017 lang geen optie meer.

Wil je nieuwe, jonge sales talenten aantrekken en jouw bedrijf aanzienlijk differentiëren van andere bedrijven? Dan moet je zelf actief op zoek gaan naar degelijke kandidaten en hen ervan overtuigen dat jouw bedrijf de meest geschikte werkplek is voor hen. Dit doe je door een aantrekkelijk verhaal te schrijven. Storytelling rond je bedrijf en de functie zijn cruciaal om kandidaten te overtuigen. Belangrijk hierbij is om zoveel mogelijk beeldmateriaal te gebruiken. Beelden zeggen immers zoveel meer dan woorden, en zeker millennials zijn hier gevoelig voor.

Ook een totaalbeleving, oftewel een candidate experience, is voor sollicitanten steeds belangrijker geworden. Ze verwachten voldoende online en offline contactmomenten tijdens het sollicitatieproces, en een aangename procedure. Dit betekent bijvoorbeeld de mogelijkheid tot een Skype call in plaats van het invullen van een grote hoeveelheid aan online testen.

2. Social recruitment met focus op authenticiteit en de waardes

Online zichtbaarheid is een onmisbare factor wanneer je jong sales talent wenst aan te trekken. Millennials spenderen namelijk online evenveel tijd als offline, en gaan bovendien ook op zoek naar een nieuwe job via allerhande social media kanalen.

Bij hun online zoektocht wordt veel belang gehecht aan het imago dat het bedrijf uitstraalt en welke waardes voorop staan in het bedrijf. Zo is bijvoorbeeld maatschappelijk ondernemen een belangrijke factor. Het authentieke karakter is vaak ook een sterk argument om voor een organisatie te kiezen.

Heb je dus een sales vacature in de aanbieding die je graag onder de aandacht van jonge sales talenten wenst te brengen? Zorg dan dat je een bedrijfspagina hebt op deze kanalen om je vacatures te delen en te promoten.

3. Zorg voor een evenwichtige work-life balance en leuke werksfeer

Heb je al enkele goede sales talenten binnen jouw team en wil je deze ook behouden? Dan wordt het hoog tijd om meer aandacht te besteden aan een evenwichtige work-life balance.

Millennials mogen dan wel de voorkeur geven aan een fulltime baan, het nieuwe werken is voor hen minstens even belangrijk. Concreet betekent dit dat ze graag ook eens van thuis uit werken, meer flexibiliteit wensen wanneer het aankomt op de invulling van hun takenpakket en ze de voorkeur geven aan glijdende uren. En dit alles liefst in een zo informeel mogelijke en authentieke sfeer. Groepsdynamiek, samen successen delen en community vormen, daar draait het om!

4. Geef je jonge sales talenten voldoende feedback en zorg ervoor dat ze continu bijleren

Tenslotte zijn regelmatige feedback en een blijk van waardering niet te missen aspecten voor het behoud van je jonge sales talenten. Het geeft hen het gevoel dat je betrokken bent bij hun ontwikkeling en dat je hen naar waarde schat binnen het bedrijf.

Bovendien zijn regelmatige loopbaangesprekken zowel voor jou, als voor je sales een enorme meerwaarde. Door bijvoorbeeld een maandelijks of wekelijks feedbackmoment in te plannen, geef je je medewerkers de mogelijkheid om zich sneller bij te sturen en te groeien in hun job en carrière. Millennials willen immers continu het gevoel hebben dat ze vooruit gaan. Dit hoeft niet altijd met grote stappen te zijn. Een extra opleiding, een nieuw project of extra verantwoordelijkheden kan al wonderen doen.

Daarnaast zijn loopbaangesprekken de ideale gelegenheid om eventuele toekomstplannen met je medewerker door te nemen. Door langetermijnplannen met hem of haar te delen, krijgt hij of zij het gevoel van werkzekerheid en zal de persoon in kwestie zich langer verbonden voelen met jouw bedrijf.

[vc_separator type=’normal’ position=’center’ color=’#949494′ thickness=’2′ up=” down=”]

Wil je meer info over dit thema of heb je ook moeilijkheden om het geschikte sales talent te vinden?
Mail of bel me gerust dan bekijken we hoe we je kunnen adviseren en verder helpen.

Arne Vanvlasselaer
+32474909314

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][image_with_text_over icon=”” icon_size=”fa-2x” title_tag=”h2″ image=”1638″ icon_color=”#ffffff” title=”Ben jij momenteel op zoek naar een geschikte kandidaat?” title_color=”#ffffff” title_size=”35″ image_shader_color=”rgba(0,0,0,0.37)”]

clearXperts helpt je graag verder!

Laten we kennismaken via een persoonlijk gesprek:

[button size=’medium’ style=” text=’Contacteer ons’ icon=” icon_color=” link=’https://www.clearxperts.com/contacteer-ons/’ target=’_self’ color=’#ffffff’ hover_color=’#ffffff’ border_color=’#A11035′ hover_border_color=’#083254′ background_color=’#A11035′ hover_background_color=’#083254′ font_style=’normal’ font_weight=’400′ text_align=’center’ margin=’20’][/image_with_text_over][/vc_column][/vc_row]

Heb je een vraag of wil je met ons samenwerken?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen!