Skip to content

[vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_column_text]Een onverzadigde markt met weinig concurrentie en advertenties aan een relatief lagere kost tov andere kanalen? Welkom in de wondere wereld van TikTok!

Met meer dan 800 miljoen maandelijkse actieve gebruikers en een gemiddelde kijktijd van ongeveer 52 minuten is TikTok het snelst groeiende sociale mediakanaal op dit moment. 

Het kloppende hart in TikTok is natuurlijk: video. Gebruikers creëren filmpjes van 15 seconden en delen dit met de wereld aan de hand van filters, effectjes en muziek.

Het platform, dat begon als een creatieve uitlaatklep voor tieners, werd al snel omarmd door Gen-Z en zelfs nieuwsgierige Millennials. Met maar liefst 66% van de gebruikers jonger dan 30, scoort dit kanaal ontzettend goed bij een anders moeilijk bereikbaar doelpubliek. Dat de app populair is, is oud nieuws. Zelfs “boomers” weten ondertussen hoe leuk deze app is. Maar wat kan TikTok voor de bedrijfswereld betekenen? 

Marketing opportuniteit?

Jongere generaties zijn steeds moeilijker te bereiken; ze kijken steeds minder TV, radio wordt vervangen door Spotify en daarnaast krijgen ze meer nieuws te verwerken via hun sociale mediakanalen dan door een standaard nieuwssite. Online worden dan weer extensies gebruikt om advertenties te blokkeren. Maar een grote hoeveelheid van die generaties spendeert veel tijd op sociale media en verslindt dagelijks nieuwe #hashtags of influencers. Daarom vormt adverteren op deze kanalen een interessante opportuniteit. Het grootste voordeel van TikTok is dat je populatie geconcentreerd is rond een bepaalde leeftijdscategorie: de consument van de toekomst.

TikTok is een geweldige tool om awareness te creëren, engagement aan te wakkeren en je branding te boosten. Grote namen zoals Google, Modemerken Guess en Calvin Klein gebruikten TikTok om zichzelf in de kijker te plaatsen. Ook in België komt deze trend nu stilaan op gang met oa Q-Music, StuBru en MNM, voetbalclub Club Brugge en zelfs de stad Oostende die TikTok gebruiken om zichzelf te promoten.

Spring mee op deze trend door je in te schrijven op ons (gratis) Webinar. Junior Malela, social media expert,legt uit hoe je TikTok op de juiste manier kan inzetten voor jouw bedrijf zodat je je vooropgestelde doelen kan bereiken![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Heb je een vraag of wil je met ons samenwerken?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen!