Skip to content

[vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_column_text]Als creatieveling weet je al dat je later een beroep wilt uitoefenen waar je je creativiteit in kwijt kunt. Zoals marketeer, bijvoorbeeld.

Maar wat doet een marketeer nu precies? Is dat alleen creatief bezig zijn of komt er meer bij kijken?

Ontdek hieronder over welke competenties je moet beschikken om later een succesvolle marketeer te worden!

Creativiteit

We kunnen je meteen al geruststellen, want als marketeer dien je in ieder geval over een gezonde dosis creativiteit te beschikken.

Of je nu aan de slag gaat als online marketeer of ‘offline’ marketeer, je zult geconfronteerd worden met het bedenken en ontwikkelen van campagnes, het schrijven van content, het organiseren van evenementen, het maken van advertenties, enzovoort.

En voor het ontwikkelen van al die zaken, komt creativiteit uiteraard zeer goed van pas.

Analyseren

Een goede marketeer kan niet zonder analytische skills.

  • Heb je een evenement georganiseerd? Dan wil je weten hoe de opkomst was, hoe het publiek het evenement ontvangen heeft, of het doel bereikt is…
  • Heb je AdWords-advertenties gemaakt? Dan wil je weten of die voor meer websitebezoekers zorgen, wat doen die bezoekers op je website, komen er conversies uit voort, welke advertenties presteren beter, enzovoort.

Een (online) marketingcampagne heeft alleen maar nut als je het effect ervan meet, analyseert en bijstuurt.

Strategie

Een andere competentie die een goede marketeer moet hebben, is het vermogen om strategisch te kunnen denken.

Een campagne ontwikkelen en uitrollen is fijn. Maar waarom ontwikkelen we die campagne? Wat is het doel? Richten we ons op korte termijn of op lange termijn?

Als marketeer is het belangrijk ‘the bigger picture’ te kunnen zien.

Sommige campagnes zullen op korte termijn geen directe resultaten opleveren, maar dragen op lange termijn bij aan je naamsbekendheid.

Je moet campagnes dus op een strategische manier kunnen overdenken en ontwikkelen.

Presenteren en overtuigen

Als je kiest voor een job als marketeer, kies je niet voor een job als accountmanager.

Toch beschikt een goede marketeer over een aantal gelijkaardige skills. Je moet namelijk kunnen presenteren én overtuigen.

Heb jij een campagne ontwikkelt waarvan je denkt dat de naamsbekendheid van je merk drastisch zal verbeteren? Probeer het management daar dan ook van te overtuigen.

Heb je een analyse gedaan van een AdWords-campagne en een aantal volgende, strategische stappen op papier gezet? Probeer de rest van het team ook mee te krijgen.

Je dient als marketeer met andere woorden sterke communicatieve skills te bezitten.

Flexibel

Zeker in de wereld van online marketing evolueert de markt zeer snel. Als marketeer is het zaak deze evoluties te blijven volgen en er snel op in te spelen.

Dagelijks worden er nieuwe inzichten over doelgroepen vergaard en nieuwe tools op de markt gebracht.

Als marketeer dien je een zekere nieuwsgierigheid te hebben om deze evoluties te blijven volgen, en waar nodig toe te passen binnen je marketingbeleid.

Technologie

Waar je vroeger als marketeer over niet al te veel technische kennis hoefde te beschikken, is dat vandaag de dag anders.

Ook al voer je de functie van ‘offline’ marketeer uit, bepaalde technische kennis is onmisbaar. Al is het zelfs alleen maar om je offline marketingactiviteiten goed te kunnen afstemmen op de online activiteiten. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_empty_space][image_with_text_over icon=”” icon_size=”fa-2x” title_tag=”h2″ image=”1638″ icon_color=”#ffffff” title=”Ben jij momenteel op zoek naar een marketing job?” title_color=”#ffffff” title_size=”35″ image_shader_color=”rgba(0,0,0,0.37)”]

Ontdek al onze marketing vacatures!

En laat je CV achter via onze website.

[button size=’medium’ style=” text=’Contacteer ons’ icon=” icon_color=” link=’https://www.clearxperts.com/sales-marketing-xperts/’ target=’_self’ color=’#ffffff’ hover_color=’#ffffff’ border_color=’#A11035′ hover_border_color=’#083254′ background_color=’#A11035′ hover_background_color=’#083254′ font_style=’normal’ font_weight=’400′ text_align=’center’ margin=’20’][/image_with_text_over][/vc_column][/vc_row]

Heb je een vraag of wil je met ons samenwerken?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen!