Skip to content

[vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_column_text]De manier om jouw boodschap te verspreiden sinds het begin van de mensheid? Door verhalen te vertellen. Verhalen hebben niet enkel een diepgaand effect op ons gedrag, ze brengen ook authenticiteit. Herinner jij je nog de verhaaltjes uit je kindertijd? Zo blijven echt goede verhalen ook hangen bij volwassenen. Hoe onderscheid je jouw business van de rest, en vandaag meer dan ooit? Juist, door verhalen te vertellen. Dat is de manier om onze Belgische retailbedrijven in concurrentie te laten gaan met de grote, buitenlandse online spelers.

Storytelling?

Waarom is het vertellen van een verhaal, ook wel storytelling, zo belangrijk? Elke dag worden wij (letterlijk) gebombardeerd met talloze boodschappen, de ene al wat nuttiger dan de andere. Na verloop van tijd word je bijna immuun voor boodschappen zonder meerwaarde. Dit betekent dat marketeers een andere manier moeten vinden om de merkboodschap te versterken. En hoe kan dat beter dan met authentieke verhalen uit de business. Zo voelen klanten zich aangemoedigd om zich te engageren. Het creëert een connectie met je merk, wat loyaliteit en vertrouwen met zich meebrengt. Twee zaken van onschatbare waarde.

Verhalen zorgen dat je top-of-mind blijft bij je klanten en prospecten. Wanneer je denkt als een storyteller, kan je je beter inleven in de uitdagingen van je (potentiële) klanten. Welk product dat jij aanbiedt kan deze uitdaging makkelijker maken?

Wat zijn de elementen van een goed (merk)verhaal?

Heel simpel: 3 peilers: personalisatie, emotie en data.

Mensen houden ervan om zichzelf in een verhaal te zien. Dus personaliseer je verhaal zodat je doelgroep er zich mee kan associëren, en zich meteen inleeft. Bijvoorbeeld, creëer een hoofdpersonage met dezelfde uitdagingen en zorgen als je doelgroep. Dit zorgt ervoor dat zij zich beter kunnen inleven in het verhaal en dus meer betrokken worden met je merk. Daarnaast zorgt emotie, of het oproepen ervan, dat je de mensen die je wil bereiken triggert. Tot slot is het gebruik van data interessant om je verhaal te staven en geloofwaardiger te maken, en waar nodig te retargeten verder in de marketing en sales funnel.

Experience marketing

Er is meer! Een goed verhaal trekt klanten aan, maar interactie, een community bouwen rond je merk, zorgt voor terugkerende klanten. Beleving is key in dit verhaal voor retentie. De inzet van experiental marketing zorgt niet alleen dat je verhaal verder verspreid raakt binnen je doelgroep, de impact is langetermijn en heeft een aanzienlijke invloed op aankopen in de toekomst. Waarom snel op een niet nader genoemd platform bestellen, als je dit met het nodige advies én een kopje koffie, kan krijgen bij jou in de buurt? 

We worden aangestuurd door onze zintuigen. Prikkel de zintuigen van jouw doelgroep en hoe doe je dit out-of-the-box? Zeker in tijden waar meer mensen kiezen om online te bestellen? Hoe kan je online de zintuigen van je klanten prikkelen? Maak een emotionele impact, creëer herinneringen, bouw een relatie op met je klanten.

Wil je graag (meer) beleving en storytelling in je merkidentiteit stoppen? Neem vandaag nog met ons contact op, wij hebben de consultant in huis die jou kan helpen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Heb je een vraag of wil je met ons samenwerken?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen!