Skip to content

Blink jij uit in oplossingsgericht denken, beschik je over een flinke portie klantvriendelijkheid en ben je een zelfstandige en integere werkkracht? Dan heb je ongetwijfeld geen moeite om een job in HR te bemachtigen! Toch komen volgende sollicitatietips misschien van pas om de zoektocht naar de juiste functie te vergemakkelijken.

Jobs in human resources

Gevarieerd, uitdagend en met veel menselijk contact? Dat is een job in HR. Welke functie je ook vervult in het HR-team, je komt gegarandeerd vaak in contact met collega’s, sollicitanten, externen, … Bovendien moet je voor human resources-functies erg klantvriendelijk zijn en oplossingsgericht denken.

Als je gaat kijken bij de HR-dienst van een groot bedrijf, merk je al snel dat er tientallen verschillende functies bestaan in human resources. Dit zijn de belangrijkste:

  • HR-manager
  • HR-officer
  • HR Business Partner
  • Recruiter
  • Trainer/opleider
  • Organisatieadviseur
  • Externe consultant

Competentiemanagement, geen loos begrip in HR

Voor welke functie je ook solliciteert, één zaak staat vast: je komt terecht in een job waar competentiemanagement centraal staat. Oei, nog nooit van gehoord? Talent management of competentiemanagement is de competenties van medewerkers in kaart brengen, ontwikkelen en inzetten om zo de bedrijfsdoelen te realiseren.

Een vooruitstrevend HR-bedrijf neemt competentiemanagement heel serieus, precies omdat het leidt tot een betere rekrutering, een duidelijk groeipad en een efficiëntere bedrijfsvoering. Werving, selectie, vorming en loopbaanontwikkeling zijn niet langer een doel op zich, maar een middel om het geheel beter te laten functioneren.

Solliciteren voor een HR-functies: 4 cruciale tips

Droom je ook van een job in human resources waarin je je steentje kunt bijdragen aan een uitmuntend personeelsbeleid en een vooruitstrevend competentiemanagement? Hou dan zeker rekening met deze sollicitatietips:

  • Als toekomstig HR-medewerker sta je midden in selectie, recruitment en personeelsbeheer. Zorg dat je op de hoogte bent van de belangrijkste actuele thema’s, zoals diversiteit en discriminatie.
  • Wees overtuigend. Als HR-professional moet je nu eenmaal charismatisch zijn.
  • Gebruik concrete voorbeelden tijdens je sollicitatie waarmee je aantoont hoe je bepaalde vaardigheden hebt verworven. Iedereen kan zeggen dat hij vlot communiceert of een effectieve leiderschapsstijl heeft, maar dat is pas écht overtuigend als je het kunt staven met een concreet voorbeeld.

Heb je een vraag of wil je met ons samenwerken?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen!