Skip to content

[vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_column_text]Nieuwe medewerkers zoeken kan via verschillende kanalen, en de laatste jaren is social media almaar een grotere rol gaan spelen.

Om het beste te halen uit dit kanaal, is het belangrijk om op een strategische manier te werk te gaan, en niet zomaar in het wilde weg vacatures te gaan delen op al je platformen.

Ben je nog niet helemaal overtuigd van de meerwaarde van social media voor het rekruteren van nieuwe medewerkers? We zetten de voordelen even voor je op een rijtje. Nadien geven we ook wat tips zodat je meteen aan de slag kan gaan voor je volgende vacature.

Waarom werven via social media?

Een belangrijk voordeel van personeel werven via social media is dat het kostenefficiënt is.

Je kan er namelijk voor kiezen om vacatures alleen te tonen aan relevante profielen. Je betaalt dus alleen voor de juiste doelgroep, en als je terugdenkt aan de tijd dat vacatures in de krant stonden en door alle lezers gezien werden, is dat toch wel een aanzienlijke vooruitgang.

Measure it, improve it

Nog een goede reden om mensen aan te werven via social media: de meetbaarheid.

Je kan tijdens de campagne en achteraf heel precies zien wat werkte en wat niet. Zo weet je voor een volgende keer welke kanalen je best inzet voor welk profiel en welke regio, en daardoor verloopt het hele proces nóg kostenefficiënter.

Aan je merk bouwen

Social media is ideaal voor employer branding: laat zien waarom het zo leuk is om bij jullie te werken en wat de voordelen zijn. Niet alleen op momenten dat je nieuwe werknemers zoekt, maar continu.

Je kan je eigen medewerkers gebruiken als ambassadeurs: vraag om regelmatig posts van de bedrijfspagina te delen bijvoorbeeld. Zij hebben een netwerk van mensen met dezelfde opleiding of dezelfde interesses, en zo zorg je dat deze mensen je bedrijf op een laagdrempelige manier leren kennen.

Als zij de vacatures dan ook delen, gaat de bal al snel aan het rollen.

Interactie

Tot slot laat social media ook toe om heel snel te reageren. Je ziet meteen wat voor vlees je in de kuip hebt, en op LinkedIn heb je zelfs meteen een zicht op hun ervaring, nog voordat je een sollicitatiegesprek hebt gehad of een CV hebt ontvangen.

Tips om te rekruteren via social media

  1. Lijn je doelgroep af. Verzamel demografische gegevens, bekijk op welke social media-kanalen ze aanwezig zijn, baken een regio af en bepaal welke opleidingen interessant zijn voor de job. Dit is belangrijk als je gaat adverteren. Daarbij aansluitend: adverteer niet zomaar op alle kanalen, maar kies voor de kanalen waar je doelgroep op zit.
  2. Ga spieken bij de concurrentie. Hoe pakken zij het aan? Welke beelden werken? Gebruiken ze veel video’s? Kopieer niet blindelings, maar zorg vooral dat je aanpak bij je eigen cultuur past.
  3. Bereid een campagne voor. Deel je vacature niet gewoon overal, maar werk volgens een strategie. Je doelgroep en het social media-kanaal bepalen, is al een belangrijke stap. Je kernboodschap zal meestal op je website staan, en van daaruit deel je de vacature op verschillende kanalen en op verschillende manieren (denk ook aan nieuwsbrieven of vacaturewebsites).
  4. Meet en experimenteer. Bekijk tijdens en na je campagne de resultaten en bouw hierop verder voor een volgende vacature. Zo kan je steeds meer optimaliseren en betere resultaten halen.

Adverteer voor betere resultaten. Je kan de vacature ook gewoon delen op je social media-kanalen, maar je zal betere resultaten krijgen met advertenties. Hier kan je heel specifiek de doelgroep kiezen en veel meer mensen bereiken. In vergelijking met traditionele media zijn social media goedkoop en bieden ze een hoog rendement. Je zal wel iemand nodig hebben die zich hiermee bezighoudt, of je kan het ook uitbesteden. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_empty_space][image_with_text_over icon=”” icon_size=”fa-2x” title_tag=”h2″ image=”1638″ icon_color=”#ffffff” title=”Ben jij momenteel op zoek naar een geschikte kandidaat?” title_color=”#ffffff” title_size=”35″ image_shader_color=”rgba(0,0,0,0.37)”]

clearXperts helpt je graag verder!

Laten we kennismaken via een persoonlijk gesprek:

[button size=’medium’ style=” text=’Contacteer ons’ icon=” icon_color=” link=’https://www.clearxperts.com/contacteer-ons/’ target=’_self’ color=’#ffffff’ hover_color=’#ffffff’ border_color=’#A11035′ hover_border_color=’#083254′ background_color=’#A11035′ hover_background_color=’#083254′ font_style=’normal’ font_weight=’400′ text_align=’center’ margin=’20’][/image_with_text_over][/vc_column][/vc_row]

Heb je een vraag of wil je met ons samenwerken?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen!