Skip to content

KMO’s krijgen vaak een hele reeks HR-uitdagingen op hun bord. Dat wil echter niet zeggen dat zelfstandige ondernemers hiervoor een opleiding hebben genoten.

Hogeschool PXL wil KMO’s gaan helpen en hen op weg sturen in de wereld van human resources door een opleiding aan te bieden, specifiek voor zaakvoerders of HR-medewerkers van KMO’s die met HR-uitdagingen worden geconfronteerd.

Gebrek aan arbeidskracht, burn-outs, technologische veranderingen, evaluatie- en leiderschapsvormen… het is een heel lang lijstje waar men niet meteen aan denkt bij het opstarten van een KMO. Een postgraduaat HR voor KMO’s volgen, kan de nodige oplossingen aanreiken.

Tijdens dit postgraduaat worden heel wat vraagstukken behandeld die frequent voorkomen op de arbeidsmarkt. Denk hierbij maar aan de vooraf genoemde uitdagingen, als ook verloningsvormen, duurzaamheid, fiscale beloningen enzovoort.

Via dit postgraduaat vinden zaakvoerders en HR-medewerkers antwoorden op de uitdagingen. Er wordt ook ingezet op het praktiseren van de theorie in zeven modules.

De modules worden in samenwerking met verschillende experts gegeven en zelf zullen we ook één van deze zeven modules behandelen. 

Gedurende het schooljaar zullen volgende modules worden aangepakt:

  • Bijzondere juridische problemen
  • War for talent
  • Welzijn
  • Organisatieontwikkeling
  • Development & Performance management
  • Compensation & Benefits
  • Een geïntegreerde eindproef

Een module bestaat telkens uit vijf lesavonden. De digitalisering, ook in HR, kan echter niet worden genegeerd en dus wordt er per module tijdens één les de nadruk gelegd op het digitale aspect van het topic in kwestie. 

Terug naar school met clearXperts

Ellen Mollen, Business Manager bij clearXperts, gaat zich tijdens de vijfde module buigen over Development & Performance Management. Deze module gaat van start in maart 2020.

Ook zal Ellen, vanuit eigen ervaring en theorieën, een praktijkgerichte toepassing geven van Development & Performance Management. Zo leer je hoe binnen jouw KMO mensen kunnen groeien. Hoe en waar je talenten van werknemers gepast inzet, is de key van deze module.

We schenken onder meer de nodige aandacht aan de functionerings- en beoordelingsgesprekken en de mogelijke alternatieven hiervoor. Zo leer je tijdens deze opleiding niet alleen om de juiste mensen te vinden, maar ook om jouw huidige medewerkers optimaal in te zetten, te ontwikkelen en te evalueren. Zo kunnen ze een langere tijd binnen de organisatie actief blijven.

Met heel wat jaren ervaring in de sector is Ellen de perfecte persoon om deze module te onderwijzen. Ze zal een antwoord kunnen bieden op de casussen die worden besproken tijdens het seminarie. 

Daarnaast heeft Ellen al enkele gastcolleges gegeven in lijn met de module Development en Performance Management en HR. Ook werd ze al regelmatig gevraagd jury te zitten bij de presentaties van de eindwerken bij Hogeschool PXL.

ClearXperts is in het verleden ook regelmatig aanwezig geweest op openingsdagen voor studenten en er werd natuurlijk al regelmatig samengewerkt in de divisie talent management. Aanleren hoe kwaliteiten meer naar buiten kunnen komen en kunnen ontwikkeld worden, stond hierbij centraal.

De opleiding wordt beëindigd met een eindwerk waarin wordt beoordeeld hoe de eigen HR-afdeling van de zaakvoerder of HR-medewerker in werk scoort. Het succesvol afronden van de hele cursus wordt beloond met een certificaat. 

Natuurlijk kan je ook maar één of een paar modules volgen, of alles volgen zonder eindproef. Hogeschool PXL is daarin heel flexibel.

Heb je interesse? De opleiding zal starten in september 2019 en er is nog ruimte voor nieuwe inschrijvingen. Meer praktische informatie kan je hier terugvinden.

Heb je een vraag of wil je met ons samenwerken?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen!