Skip to content

De krapte van de arbeidsmarkt is een gegeven waarmee veel bedrijven worstelen. We spreken over een echte ‘war for talent’. Je kan er niet omheen: talent vinden, aantrekken én aan boord houden, is op dit moment de grootste uitdaging voor elke onderneming.

Arbeidsmarkt mobieler en flexibeler dan ooit

Hoewel de impact van de coronacrisis minder groot blijkt dan verwacht, kampt de arbeidsmarkt vandaag nog steeds met een hoge vacaturegraad én met een lage werkzaamheidsgraad. Tegelijkertijd neemt de mobiliteit en flexibiliteit op de arbeidsmarkt toe. Een sluimerende ontevredenheid over verloning, jobinhoud of werkomstandigheden zorgt ervoor dat werknemers vandaag sneller ontslag nemen om zich toe te leggen op een nieuwe carrière.

Vandaag de dag staan de wensen en verwachtingen van werknemers op scherp. Behalve een aantrekkelijk loon, extralegale voordelen, groeikansen en werkplezier, zijn ook thuiswerk en flexibel werken een essentieel onderdeel geworden van het werkpakket. Ondernemingen en bedrijven moeten vandaag flexibeler, creatiever en veerkrachtiger zijn dan ooit om talent aan te trekken én aan boord te houden.

De schaarste op de arbeidsmarkt zet zich niet enkel kwantitatief maar ook kwalitatief door: er zijn niet enkel weinig kandidaten beschikbaar, kandidaten beschikken ook niet altijd over de juiste kennis en vaardigheden. Gelukkig kunnen deze laatste – mits een investering in goede opleiding – wel worden aangeleerd.

Flexibel werken en projectsourcing, dé trend op de arbeidsmarkt

Je collega komt met een grote glimlach vertellen dat ze zwanger is, of een werknemer valt onverwacht uit voor een bepaalde periode. Bijgevolg gaat jouw stresspiek volledig in het rood door een overvolle agenda. Wie gaat die dringende workload opvangen? Dat is het moment om in te zetten op projectsourcing.

Met projectsourcing zet je tijdelijk een extra werkkracht in bij acute nood. Projectsourcing biedt een snelle, professionele en kosten-efficiënte uitweg, want je werft een expert aan voor een tijdelijke periode. Een junior, medior of senior met de juiste opleiding op zak is in geen tijd up-and-running en vangt vanaf de eerste minuut de hoogste nood op in jouw team.

Het grote voordeel voor jouw bedrijf? Jij hoeft geen extra medewerker vast in dienst te nemen. Rekruteren kost niet alleen geld, het kost ook tijd: je moet een geschikte kandidaat zoeken en vinden én die vervolgens intern opleiden. De huidige krapte op de arbeidsmarkt vertraagt en bemoeilijkt de zoektocht naar de juiste persoon op de juiste plaats. Via projectsourcing zet je snel en gegarandeerd een expert aan werk zodat jij je kan focussen op de core business van je bedrijf.

LEES | Federgon, de federatie van HR-dienstverleners, zette de mogelijkheden en voordelen van projectsourcing op een rijtje. We vatten de belangrijkste conclusies voor jullie samen!

Wil je een echte trendsetter zijn op vlak van efficiënte project management? Ga dan voluit voor een vast team met ‘flexibele schil’: via projectsourcing laat je je team bijstaan door flexibel inzetbare medewerkers die de nodige ondersteuning én expertise delen met je bestaande team. Een meerwaarde voor je bedrijf, je team én je klanten.

Jouw flexibele workforce

Bij clearXperts hebben we een eigen team van +200 consultants in Finance, Legal, HR en Marketing die hun kennis en ervaring uit diverse projecten meenemen naar jouw bedrijf. Ze zijn in geen tijd ingewerkt om jou en jouw team tijdelijk te versterken. 

Jaarlijks voeren we +400 projecten uit bij diverse toporganisaties in de meest uiteenlopende sectoren, bedrijfsculturen en niveaus. Heb je tijdelijke versterking nodig om de continuïteit van je team of organisatie te garanderen? Wij vinden in no-time de perfecte match tussen jouw specifieke noden en de kennis, ervaring en skills van onze consultants.

Heb je een vraag of wil je met ons samenwerken?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen!