Skip to content

We nodigden Rachid Sarhdi, Talent Acquisition Officer bij clearXperts uit voor een e-aperitief en gingen na hoe hij zijn eerste (unieke) 3 maanden in tijden van Corona bij clearXperts heeft ervaren. Benieuwd? Lees dan verder.

2 maart startte Rachids’ nieuwe uitdaging bij clearXperts. Vol goede moed en met enorm veel goesting begon hij aan zijn eerste werkdag. Hij werd hartelijk ontvangen door Natalia, onze hr-officer. Natalia had die dag voor de nieuwkomers een ontbijt voorzien. De toon werd onmiddellijk goed ingezet en Rachid voelde zich al meteen thuis.

De eerste week werd volledig ingepland, hij leerde zijn collega’s kennen, kreeg de nodige informatie tijdens de onboarding sessies en de eerste opdrachten kon hij reeds inkijken.

De week die daarop volgde, kreeg hij de kans om de rest van het team te leren kennen en ook om samen de processen door te nemen. Rond deze periode werd er reeds over het Covid-19 virus gesproken maar het was nog steeds een ver-van-mijn-bed-show en van een lockdown was er geen sprake.

12 maart, 10 dagen na zijn opstart, besloot het management team van clearXperts dat de medewerkers van thuis uit verder zouden moeten werken. Het management team heeft deze beslissing genomen en correct gecommuniceerd. In tijden waar alles zeer onduidelijk was en soms nog steeds is, kregen we volgens Rachid telkens een transparante en duidelijke uitleg over de situatie van het bedrijf en de getroffen maatregelen. We krijgen regelmatig updates van het management team via videoboodschappen en er werden persoonlijke attenties voorzien om ons te bedankten voor onze inzet, lekkere chocolade voor Pasen en een leuke verrassing voor de jarigen. Leuke initiatieven in onzekere tijden.

Na twee maand thuis aan het werk te zijn, mist Rachid vooral het sociaal contact met zijn collega’s. Ze hebben afgesproken om samen met heel het team 1 keer per week elkaar te spreken via een videocall en elkaar een update te geven over de lopende zaken. Het is telkens een fijn weerzien en dan merkt hij wel dat het nuttig is om meerdere meningen te horen. De feedback van zijn collega’s is uiteraard van belang om te kunnen groeien in de functie.

Rachid sluit onze e-aperitief af met een quote van wijlen Johan Cruijf: “elk nadeel heeft zijn voordeel”. Door zoveel thuis te zitten zijn al de klusjes die zo nodig gedaan moesten worden aangepakt, kan hij meer tijd doorbrengen met zijn zwangere vrouw en zijn er verschillende boeken die hij van zijn bucket list mag afvinken.

Heb je een vraag of wil je met ons samenwerken?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen!