Skip to content

Je hebt de keuze gemaakt om van job te veranderen en gaat actief op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan weet je vast dat het niet makkelijk is om op te vallen tussen al die mede-sollicitanten. Tegenwoordig zal je enkel met een originele sollicitatie opvallen en meer kans maken op die droomjob.

Creatieve CV

Solliciteren begint natuurlijk in eerste plaats met het versturen van je cv en motivatiebrief. Daarmee maak je de eerste indruk en hoop je verder te geraken in het sollicitatieproces. Maar dat wil uiteraard iedereen die voor een bepaalde functie solliciteert en dus is het belangrijk om op te vallen met je CV. Dat kan als je een originele en creatieve CV opstelt. Gelukkig hebben we tegenwoordig veel meer middelen tot onze beschikking om een creatieve CV te maken. Hieronder willen we je graag wat inspiratie geven en hopen daarmee een beetje bij te kunnen dragen aan jouw originele sollicitatie!

Video CV

Een video CV wint aan populariteit tegenwoordig. In een video kun je op een originele en persoonlijke manier je kwalificaties en vaardigheden tonen. Gebruik een video CV echter vooral als aanvulling om die originele sollicitatie meer creativiteit en kracht bij te zetten. Een werkgever zal alsnog graag een CV op papier ontvangen. Zorg dat deze twee elkaar aanvullen.

Persoonlijke website als CV

Een andere toffe manier voor een creatieve CV is een persoonlijke website die je gebruikt als digitaal CV. Op een website kun je veel meer informatie kwijt dan een hardcopy CV en je hebt visueel gezien veel meer mogelijkheden om je creativiteit te tonen. Tegenwoordig zijn er genoeg (gratis) platformen waarbij je op een makkelijke manier een website kunt maken.

CV op social media

Je kunt er ook voor kiezen om in je sollicitatie gebruik te maken van social media. Linkedin is het meest voor de hand liggend om te gebruiken bij een sollicitatie. Maar ook andere social media kun je gebruiken om jezelf meer in de kijker te zetten bij je sollicitatie. Pas je facebookprofiel bijvoorbeeld eens aan om als CV te dienen. Of gebruik twitter voor het actief promoten van jezelf.

Gebruik het internet als inspiratiebron

Ben je van nature niet zeer creatief aangelegd, maar wil je wel graag origineler solliciteren en een creatief CV maken, gebruik dan het internet als inspiratiebron. Er zijn ontzettend veel voorbeelden van originele CV’s te vinden. Kopieer deze niet letterlijk, maar neem ze als voorbeeld en maak er vervolgens jouw ding van. Gegarandeerd dat je meer zult opvallen dan wanneer je je standaard Word-cv opstuurt.

Wanneer je na het versturen van je originele sollicitatie op gesprek mag komen, is het enkel nog een kwestie van die job binnenhalen door een fantastisch sollicitatiegesprek!

Heb je een vraag of wil je met ons samenwerken?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen!