Skip to content

[vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_column_text]We gaven je eerder al tips voor het uitbouwen van een offline netwerk. In onze huidige maatschappij is het natuurlijk net zo belangrijk om daarnaast een online netwerk uit te bouwen. LinkedIn is daarvoor het medium bij uitstek.

LinkedIn is op 15 jaar gegroeid naar ongeveer 500 miljoen gebruikers. Het is ‘s werelds grootste online netwerk voor professionals. In België wordt het aantal gebruikers geschat op 2,7 miljoen. Reden te meer dus om actief te zijn (of worden) op LinkedIn.

Begin offline

Waar begin je met het connecteren met mensen op LinkedIn?

Een goede start kan je offline netwerk zijn. Zoek op LinkedIn de mensen waarmee je offline in contact mee staat, en maak online ook een connectie.

Je kunt op LinkedIn ook makkelijk je e-mailcontacten importeren. Je lijst met e-mailcontacten kun je gebruiken om te connecteren met iedereen die al in je bedrijfsnetwerk zit, maar ook met vrienden en familie die op LinkedIn een meerwaarde kunnen betekenen.

Wanneer je connecteert met mensen die je nog niet zo goed kent, stuur dan altijd een persoonlijke uitnodiging. Vertel waarom je graag met ze wil connecteren en vraag wat je eventueel voor hen kunt betekenen.

Zorg voor een goed profiel

Waarom zouden mensen een connectie met je aangaan als je profiel niet op punt staat? Zorg voor goed ingevuld, professioneel profiel waaruit duidelijk blijkt wie je bent, wat je doet en welke meerwaarde je biedt voor een mogelijke nieuwe werkgever, potentiële klant, collega…

Een goed profiel op LinkedIn voorziet in de volgende zaken:

  • Een profielfoto zorgt ervoor dat je beter gevonden wordt én mensen vergeten niet snel een gezicht.
  • Gebruik een korte en bondige headline. Mensen moeten door aan de hand van deze zin weten wie je bent en wat je voor hen kunt betekenen.
  • De summary op je LinkedIn-profiel kun je gebruiken als elevator pitch.
  • Benoem je relevante werkervaring.
  • Gebruik een achtergrondfoto om je profiel persoonlijker te maken. Onthoud dat LinkedIn een professioneel platform is en een vakantiefoto daarom minder geschikt is als achtergrondfoto.
  • Zorg voor een gepersonaliseerde URL.

Vraag om aanbevelingen

Het is op LinkedIn mogelijk om endorsements te vragen aan mensen uit je netwerk. Heb je nog (goed) contact met een ex-collega waarmee je veel hebt samengewerkt? Vraag deze persoon om een endorsement voor een relevante skill.

Vind je het lastig om iemand om een endorsement te vragen? Geef dan eerst zelf een endorsement. Eentje geven leidt vaak tot eentje krijgen.

Zorg voor een SEO-geoptimaliseerd profiel

LinkedIn werkt als een soort zoekmachine.

Wanneer mensen op bepaalde termen zoeken binnen LinkedIn, zal je profiel hoger tussen de zoekresultaten verschijnen als je profiel scoort op die zoektermen.

Wil je bijvoorbeeld graag gevonden worden als iemand zoekt op ‘HR-consultant’, gebruik die zoekterm dan op verschillende plaatsen binnen je profiel, zoals je summary, headline en werkervaring.

Bekijk wie jou bekeken heeft

Je kunt op LinkedIn zien wie jouw profiel bekeken heeft. Dat kan een mooie opportuniteit zijn om iemand een uitnodiging te sturen.

Uiteraard moet je niet iedereen die je profiel bekijkt een uitnodiging sturen. Maar bij relevante profielen, waar je een meerwaarde in ziet, kan het een goed aanknopingspunt zijn om een connectie te maken.

Wees actief op LinkedIn

Lid zijn van LinkedIn en vervolgens een afwachtende houding aannemen, gaat je niet veel nieuwe connecties opleveren.

Ofwel ga je zelf actief op zoek naar interessante connecties en stuur je goede, persoonlijke uitnodigingen, ofwel ben je actief op het gebied van content en zorg je er daarmee voor dat mensen met jou willen connecten.

Deel content, maak content, geef je mening, profileer je als ‘expert’. Laat mensen zien wat je doet, waarom je het doet en welke meerwaarde je hen kan bieden. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_empty_space][image_with_text_over icon=”” icon_size=”fa-2x” title_tag=”h2″ image=”1638″ icon_color=”#ffffff” title=”Ben jij momenteel op zoek naar een geschikte kandidaat?” title_color=”#ffffff” title_size=”35″ image_shader_color=”rgba(0,0,0,0.37)”]

clearXperts helpt je graag verder!

Laten we kennismaken via een persoonlijk gesprek:

[button size=’medium’ style=” text=’Contacteer ons’ icon=” icon_color=” link=’https://www.clearxperts.com/contacteer-ons/’ target=’_self’ color=’#ffffff’ hover_color=’#ffffff’ border_color=’#A11035′ hover_border_color=’#083254′ background_color=’#A11035′ hover_background_color=’#083254′ font_style=’normal’ font_weight=’400′ text_align=’center’ margin=’20’][/image_with_text_over][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][/vc_column][/vc_row]

Heb je een vraag of wil je met ons samenwerken?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen!