Skip to content

Van CRM-systemen en automation tools tot content creation tools, het gebruik van marketing tools wordt meer en meer de norm. Clo Willaerts, Digital Marketing expert, gaf een interessante Marketing Academy over de verschillende soorten tools. Benieuwd wat er in de toekomst nog allemaal op ons afkomt? Lees dan snel verder.  

Hubspot, Salesforce, Canva, MailChimp, Google Analytics… deze tools doen normaal gezien een belletje rinkelen bij elke marketeer. Dankzij de toenemende digitalisering zijn tools niet meer weg te denken uit de marketingwereld. Er zijn oneindig veel opties en er komen dagelijks nieuwe tools bij. Het is dus niet eenvoudig om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwigheden. Zo ontstaat er bij veel organisaties een kloof tussen de tools die gebruikt worden en de aanwezige interne skills. Dit kan een impact hebben op de efficiëntie en de productiviteit van je team. Daarom is het belangrijk om een goede balans te vinden tussen:

  • wat er technisch mogelijk is
  • wat de aanwezige skills zijn binnen je team
  • hoe deze tools waarde kunnen opleveren

“De smartphone is de camionette van de KMO.”  – Clo Willaerts

Meer en meer tools zijn ook beschikbaar als mobiele app. Hierdoor wordt het nog eenvoudiger om altijd en overal je marketing content te creëren. Alles wat je nodig hebt om kwaliteitsvolle content te creëren, kan je terugvinden op je smartphone.  

Wat komt er in de toekomst nog allemaal op ons af? Volgens Clo Willaerts is de Artificial Intelligence dé trend van de nabije toekomst. Tools zoals Dream by WOMBO, Copy.ai of Jasper helpen je bij het genereren van gepersonaliseerde content, waardoor je tijd én geld kan besparen. Heb je een writer’s block? Laat je dan inspireren door deze tools! Kleine sidenote: deze tools staan momenteel nog niet ver genoeg om de aangeleverde content eenvoudigweg te kopiëren, vaak moet er nog editing gebeuren. Maar, deze tools worden steeds beter. Een trend om in de gaten te houden dus!

Om aan de actieve ontwikkelnoden van onze consultants te voldoen, organiseren we verschillende clearXperts Academy’s. Ervaren trainers geven concrete tips & tricks over relevante topics in Marketing, Finance of HR. Hierdoor blijf je up to date over de nieuwste trends, gewijzigde wetgevingen en handige tools, die je meteen kan toepassen op je projecten.

Wil je ook inzetten op jouw professionele groei? Kom dan zeker eens kennismaken! We zijn steeds op zoek naar gemotiveerde Marketing consultants.

Heb je een vraag of wil je met ons samenwerken?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen!