Skip to content

Net afgestudeerd in marketing? Wanneer je op zoek gaat naar een job zul je al snel ondervinden dat er niet zoiets bestaat als dé marketeer. Er zijn namelijk tientallen jobs binnen de marketingsector. Om het jou gemakkelijker te maken, geven we alvast een kleine selectie:

1. Marktonderzoeker

Als marktonderzoeker doe je onderzoek naar trends, het bedrijfsimago en de slaagkansen van nieuwe producten. De verzamelde statistische gegevens ga je vervolgens zelfstandig analyseren. Dit is de ideale job voor marketingprofielen met een analytische geest die graag nauwkeurig werken.

2. Data-analist

Een data-analist is dan weer een ander type onderzoeker. In tijden van ‘big data’ is het almaar belangrijker om de enorme hoeveelheden gegevens over klanten en processen zorgvuldig op te volgen en te analyseren. Zo’n onderzoek biedt waardevolle inzichten en een groot concurrentieel voordeel. Een succesvolle data-analist is sterk in statistiek en IT, maar beschikt ook over een flinke portie logica en zakelijk inzicht.

3. SEO-copywriter

Wie meer geïnteresseerd is in de creatieve kant van de marketingsector kan aan de slag als SEO-copywriter. In deze job schrijf je webteksten om websites beter vindbaar te maken in Google. Voor SEO-copywriting heb je meer dan een vlotte pen nodig. Je kunt ook moeiteloos het commerciële aan het informatieve koppelen. Oh ja, en heb je ook nog kennis van de laatste SEO-technieken, dan is deze job helemaal op je lijf geschreven.

marketing jobs

4. SEM-consultant

Als SEM-consultant ontferm je je over SEO, SEA, sociale-mediamarketing en meer. Je kunt aan de slag in een reclamebureau of als digital marketeer binnen een bedrijf. De ideale voorbereiding op deze job? Een opleiding digitale marketing!

5. Accountmanager

Een goede accountmanager doet niets liever dan verkopen, klanten helpen en relaties onderhouden. Om de klanten waarvoor je verantwoordelijk bent tevreden te houden, moet je uit een speciaal hout gesneden zijn. Sterke sociale en communicatieve vaardigheden zijn een must, maar ook een gedegen kennis van de producten of diensten die je verkoopt is onmisbaar.

6. Brand manager

Ben je strategisch aangelegd? Dan is een job als brandmanager misschien wel iets voor jou. In deze marketingjob waak je over de identiteit en het imago van een merk. Je bedenkt creatieve strategieën om de reputatie en merkbekendheid van een organisatie een boost te geven.

Sales- en marketingjobs via clearXperts

Heb je interesse in een job in de marketing? Ontdek snel onze vacatures!

 

Heb je een vraag of wil je met ons samenwerken?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen!