Skip to content

Toegegeven. De titel is een beetje misleidend. Want we gaan het niet hebben over collega’s die verliefd worden of straffer nog, collega’s die een relatie beginnen. Want dat is natuurlijk het eerste waar iedereen dan aan denkt op Valentijn. Neen. Wij gaan het hebben over de liefde voor het werk, de liefde voor het bedrijf. Want ook dat is een relatie. En die moet ook een beetje spannend blijven. Daarom deze tips.

Misschien zijn ze zelfs handig in je relatie met je andere grote liefde thuis.

  • Zit niet op elkaars lip.

Heb jij de leiding? Laat je mensen dan los. Geef ze de ruimte om risico’s te nemen en hun eigen problemen op te lossen. Want zo groeien ze. Maar dat betekent ook dat je zelf initiatief moet nemen, als je niet de leiding hebt. Zoek zelf naar oplossingen en bedenk zelf nieuwe pistes.

  • Praat veel.

Ook als je denkt dat het niet nodig is. Wacht niet op de ingeplande evaluatiemomenten om te praten of feedback te geven. Ga er ook nooit van uit dat de ander wel weet wat je bedoelt of voelt. Als je begrepen wil worden, moet je het uitleggen.

  • Geef eens een bloemetje.

Als je al een tijdje samenwerkt, ga je sommige dingen vanzelfsprekend vinden. En dat is dodelijk voor een relatie. Let er op dat je elkaar blijft bedanken voor dingen die je voor elkaar doet. En geef een compliment als de ander een extra inspanning doet. Of een cadeautje.

  • Durf eens te experimenteren.

Vastgeroeste gewoontes en routines nemen de spanning weg. Je moet af en toe dus iets geks durven doen, iets ongewoons. Waarom bv. niet de klassieke rollen omdraaien? Geef nieuwe, jonge collega’s eens de rol van “mentor”. Ze kunnen hun collega’s bv. helpen met social media, apps, enz.

  • Maak samen plezier.

Ga samen op stap. Ga samen sporten of organiseer een weekend. Ga een dag werken op een onverwachte locatie. Zo creëer je onvergetelijke momenten en gezamenlijke herinneringen. Je wakkert de passie aan. En werken wordt daardoor meer dan een verplicht nummertje.

Heb je een vraag of wil je met ons samenwerken?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen!