Skip to content

[vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_column_text]

clearXperts brengt al bijna 10 jaar lang mensen en bedrijven samen. De juiste mensen op de juiste plaats, daar draait het om. Dit zowel onder de vorm van een tijdelijke versterking of als vaste medewerkers op de departementen finance, HR, sales en marketing. We vinden voor jou de mensen die je nodig hebt om je groei te realiseren. Hoe we dit concreet doen?

We leggen dagdagelijks de focus op het verkennen van de rekruteringsmarkt en de nieuwste trends. Enkel zo slagen we erin om onze klanten steeds de best mogelijke kwaliteit te verlenen. Dit doen we door de laatste nieuwe trends te volgen, conferenties bij te wonen, continu te sourcen en te investeren in ons netwerk en… Van tijd tot tijd ons netwerk samen te brengen op een inspiratielunch om deze trends te bespreken!

Enige tijd terug gingen we rond de tafel zitten met een aantal verantwoordelijken van recruitment afdelingen, om te brainstormen over welke trends zij zien in de markt, hoe zij hiermee omgaan en welke vraagstukken er spelen.

Hieronder een greep uit de items die besproken werden:

Van Employer Branding naar Employer Impact

Uit deze inspiratielunch kwam onder meer naar voren dat employer impact alsmaar meer aan terrein wint ten opzichte van employer branding. Je moet je als het ware leren onderscheiden en dat op een zo origineel mogelijke manier.

Het volstaat niet meer om je bedrijf te promoten op de standaard social media-kanalen. Het mediagedrag van de verschillende doelgroepen is immers zo verschillend dat de kosten vaak niet meer opwegen tegen het bereik.

Maar hoe wordt je dan top of mind? Employer Impact, oftewel indruk maken op je doelgroep.

Door iets opvallend te doen of door één bepaald kenmerk van jouw bedrijf in de kijker te zetten, zal er over jouw bedrijf gepraat worden, zullen mensen je vanzelf leren kennen en kom je in het rijtje van favoriete werkgever terecht.

Candidate Experience Focus

Ook de Net Promotor Score (NPS) begint stilaan achterhaald te worden wanneer je je als bedrijf wenst te onderscheiden. Wil je echt scoren? Dan kan je maar beter inzetten op de totaalervaring die een bezoeker, en mogelijks een waardevolle sollicitant, beleeft.

Van aan het eerste websitebezoek tot aan het uiteindelijke aanbod doorloopt deze namelijk heel wat contactmomenten. Al deze contactmomenten zijn relevant en verdienen de nodige aandacht als je deze kandidaat wil omdopen tot een medewerker van jouw bedrijf.

‘Keep it simple and straightforward’ is de boodschap en speel in op de beleving in combinatie met een vlot sollicitatieproces.

Recruitment Analytics

Analytics worden steeds belangrijker binnen rekrutering en selectie. Het analyseren van je online processen biedt immers de basis voor het verder uitwerken van deze processen en de mogelijkheid om beter in te spelen op het gedrag van mogelijke sollicitanten.

Zo kan je aan de hand van analytische gegevens nagaan in welke tijdspanne je een bepaalde vacature hebt ingevuld, of je over het algemeen veel mensen hebt bereikt, via welke kanalen deze komen en wat de kostprijs per kanaal per kandidaat is geweest, enz.

Bedoeling is om je recruitment capaciteit en budget alsmaar gerichter in te zetten.

Conversie Management

Begin 2017 werd een verschuiving voorspeld van creatieve, lange communicatieprocessen naar meer korte, daadkrachtige boodschappen. Dit zou als effect met zich meebrengen dat doelgroep en boodschap plaatsmaken voor conversies. ROI van de campagnes staat centraal. Meten is weten.

Social Media Recruitment

Tijdens de inspiratielunch werd eveneens aangehaald dat er in de loop van 2017 steeds meer werd ingezet op de rekrutering van geschikte sollicitanten. Vooral kanalen zoals LinkedIn, Twitter en Facebook winnen hierbij significant aan belang. Niet alleen via het posten van jobs maar ook het vertellen van verhalen die de toekomstige kandidaten aangrijpen. ‘Storytelling for recruitment’ als het ware.

Sourcing Trends

Een algehele trend binnen het online landschap is het gebruik van mobiele apparaten. Deze trend speelt uiteraard al langer, maar we merken nu dat de recruitmentactiviteiten van de kandidaten via mobile exploderen.

Andere trends die alsmaar meer de kop op steken, zijn de referral- en ambassadors programma’s. Ook de aggregatoren winnen aan terrein en hier en daar zien we de eerste initiatieven rond de automatisering van de recruitmentactiviteiten via machine matching.

Conclusie rond de tafel was dat er ons boeiende tijden staan te wachten. We stay tuned!

De volgende recruitment bijeenkomst vindt plaats op de afterwork party van VIB’kes 7 december. Wil je meekomen? Mail naar [email protected].

Enkele sfeerbeelden:

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][image_with_text_over icon=”” icon_size=”fa-2x” title_tag=”h2″ image=”1638″ icon_color=”#ffffff” title=”Ben jij momenteel op zoek naar een geschikte kandidaat?” title_color=”#ffffff” title_size=”35″ image_shader_color=”rgba(0,0,0,0.37)”]

clearXperts helpt je graag verder!

Laten we kennismaken via een persoonlijk gesprek:

[button size=’medium’ style=” text=’Contacteer ons’ icon=” icon_color=” link=’https://www.clearxperts.com/contacteer-ons/’ target=’_self’ color=’#ffffff’ hover_color=’#ffffff’ border_color=’#A11035′ hover_border_color=’#083254′ background_color=’#A11035′ hover_background_color=’#083254′ font_style=’normal’ font_weight=’400′ text_align=’center’ margin=’20’][/image_with_text_over][/vc_column][/vc_row]

Heb je een vraag of wil je met ons samenwerken?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen!