Skip to content

Banken, verzekeraars … Lange tijd waren het eerder logge organisaties, die op technologisch vlak wat achteropliepen en niet meteen gangmakers waren op het vlak van innovatie. Dat is nu langzaam maar zeker aan het veranderen. De drijvende kracht? FinTech, een nieuwe branche die het levenslicht vond in de schoot van de traditionele financiële sector en de wereld van IT. FinTech-bedrijfjes streven naar technologische innovatie én efficiëntie.

Niet zonder slag of stoot

FinTech is een verzameling bedrijven op zoek naar manieren om de soms logge financiële en banksector efficiënter te maken. Het uiteindelijke streefdoel: het gebruiksgemak van de eindgebruikers gevoelig verbeteren. Dat heeft onder meer al geresulteerd in toepassingen zoals mobile banking, slimme interpretatie van big data, equity crowdfunding, …

Die wervelwind heeft ook een keerzijde. De digitalisering heeft al heel wat jobs gekost bij de traditionele bedrijven in de fin-sector, zoals de grootbanken. Denk maar aan enkele recente voorbeelden dicht bij huis zoals AXA en ING.

En toch: jobcreatie dankzij FinTech-startups

Moet FinTech dan vooral gezien worden als een bedreiging? Gelukkig niet. Nieuwe ideeën en creatieve concepten pompen sowieso vers bloed in de economie. FinTech is een bloeiende sector die ook veel nieuwe jobs genereert. Denk maar aan beloftevolle start-ups, maar ook aan de frisse wind die momenteel door grotere bedrijven waait. Er worden nieuwe strategieën uitgedokterd, met veel positieve gevolgen voor de economie:

  • Meer vraag naar IT-profielen in Finance-afdelingen
  • Nood aan juridische expertise (en dus jobs) in het kader van datavergaring, privacy, …

Financiële technologie aan boord hijsen

En wat met úw onderneming? Wie nog niet op de kar van de innovatie gesprongen is, hoeft niet te wanhopen. Maar tegelijk valt er ook geen tijd te verliezen. Om snel relevante kennis in huis te halen, kunt u het best op zoek gaan naar externe Finance-expertise. Interim-managers hebben de ervaring, de kennis en het netwerk om ook uw onderneming snel te laten meesurfen op de golf van FinTech.

Op zoek naar een strategische partner? Neem snel contact op.

Heb je een vraag of wil je met ons samenwerken?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen!