Skip to content

[vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_column_text]Een job is zoveel meer dan een titel en een salaris. Minstens even belangrijk zijn de mogelijkheden op lange termijn en de kansen die je krijgt om bij te leren en verder te ontwikkelen. Zeker bij een eerste job, moet je daar extra aandacht aan besteden.

Maar hoe maak je de juiste keuze? Hoe zorg je er voor dat je je niet blind staart op de flinke salarissen, blinkende auto’s en andere indrukwekkende voordelen waar sommige bedrijven mee zwaaien?

  • Ken jezelf

Zorg dat je goed weet wie je bent en wat je wil. Waar ben je goed in? Wat vind je belangrijk? Ben je iemand die graag zekerheid heeft? Of hou je wel van wat variatie en avontuur? Stel jezelf die vragen. Of bespreek het met mensen die je echt goed kennen. En kies dan voor een bedrijf dat bij je past.

  • Snuffel aan het bedrijf en z’n mensen

Want je brengt soms meer tijd door op je werk en bij je collega’s, dan met je lief en je vrienden. Daarom wil je het liefst met mensen werken die je leuk vindt, in een sfeer die goed voelt. Vraag naar die sfeer en naar teambuilding activiteiten. Vraag of je al even kort kunt kennismaken met de collega’s.

  • Weet wat je te doen staat

Je vraagt ook beter goed door naar het soort werk dat je precies zal moeten doen. Want ook al krijg je een lekker loon van een toffe baas en zijn je collega’s ook je beste vrienden, dat stelt niets voor als je geen plezier hebt in je werk. Kies voor een job waarin je kan bijleren en waar je veel variatie hebt.

  • Kijk verder dan vandaag

Tuurlijk is het leuk om in een blinkende bolide te stappen. Maar kijk verder dan die snelle kick, die even snel weer over gaat. Waar wil je over 5 jaar staan? En over 10? En hoe past het bedrijf in dat verhaal? Zoek een werkgever die in je gelooft en die in je investeert, met opleidingen en persoonlijke begeleiding.

  • Bouw een netwerk

Veel mensen kennen en die contacten ook goed onderhouden, is cruciaal voor de uitbouw van een leuke en boeiende loopbaan. Je hebt mensen nodig om je heen. Kies daarom een job waarin je veel mensen ontmoet en waar je de kans krijgt om veel ervaringen op te doen en deze uit te wisselen.

Maar ga vooral echt in gesprek. Doe niet alleen beleefde sollicitatiegesprekken. Praat ook met iemand die in de eerste plaats luistert naar jouw ambities en plannen.

En die dan in alle openheid advies geeft over wat voor jou de beste keuze is.

Zin in zo’n gesprek ? Stuur een mail naar [email protected] of bel Jasmien op 0476.46.16.42.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Heb je een vraag of wil je met ons samenwerken?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen!