Skip to content

Ben je op zoek naar nieuw talent om je digitale marketing team uit te breiden? Dan bepaal je uiteraard eerst wat voor jou het ideale profiel is van een digitale marketeer. De juiste skills en vaardigheden zijn cruciaal om de digitale strategie uit te voeren. Daarnaast moet er een juiste match zijn met de waarden van je bedrijf. Naar welk profiel ga je, als manager, best op zoek? Ontdek het in deze blog!

De 7 skills van een digitale marketeer

Digitale marketeers beschikken idealiter over een brede kennis van de verschillende online marketing disciplines. Waarom? Het is belangrijk dat ze de impact van hun acties op de overall marketing strategie kunnen bepalen. Ze werken immers mee aan de crosschannel strategie om uiteindelijk de business doelstellingen van het bedrijf te bereiken.

Naast één of meer expertises, is een overkoepelende kennis van deze 7 onderdelen cruciaal.

1. SEO

SEO of zoekmachineoptimalisatie is één van de belangrijkste onderdelen van online marketing. Wordt jouw bedrijf (eerst) gevonden door de verschillende zoekmachines? Hoe creëer je zoveel mogelijk organisch bereik? Hoe kan je je content optimaliseren met de juiste keywords, linkbuilding,…? Een digitale marketeer met expertise in SEO heeft een streepje voor!

2. SEA

Kennis van SEA of search engine advertising is ook een belangrijke skill van de ideale digitale marketeer. Naast organisch bereik, kan je betalende advertenties inzetten om je merk online te laten opvallen. Zo kan een converterende advertentie met de juiste zoekwoorden, een rechtstreekse impact hebben op de omzet van je bedrijf.

3. Content marketing

Content is King. Een goede digitale marketeer beschikt dus over de kennis van de verschillende vormen van content en hoe je deze optimaal kan inzetten naar jouw doelpubliek. Kwalitatieve content zorgt er immers voor dat je opvalt in de online jungle van bedrijven. Content moet uniek, maar ook nuttig en betekenisvol zijn voor je doelgroep.

4. E-mail marketing & automation

De juiste boodschap op het juiste moment naar de juiste doelgroep communiceren heeft een grote impact op je conversies. E-mail marketing is één van de voordeligste strategieën die je als digitale marketeer kan toepassen. En bovendien kan je het proces volledig automatiseren. De ideale digitale marketeer weet hoe je je customer journey kan optimaliseren door o.a. e-mails te personaliseren en automatiseren o.b.v. bepaalde acties van klanten.

5. Conversie optimalisatie (CRO)

Alles wat je als digitale marketeer doet, moet converteren en goede resultaten opleveren. Je wilt uiteraard zoveel mogelijk leads genereren en converteren naar klanten. Hoe kan je je marketing acties optimaliseren en stroomlijnen, zodat deze voldoende conversies opleveren? Bijvoorbeeld: hoe kan je als bedrijf online je product verkopen met behulp van kwalitatieve, converterende blogs? Een goede digitale marketeer heeft hierop een pasklaar antwoord.

6. Data

Wat is een digitaal marketing team zonder data? Eigenlijk helemaal niets. Data zorgt ervoor dat je elke stap van het proces kan optimaliseren en naar een betere ROAS (Return On Advertising Spend) kan toewerken. Op basis van je data kan je immers bepalen waar je je strategie moet finetunen. Een dataspecialist kan dus de ideale aanvulling zijn voor jouw marketing team.

7. Social Media

Social Media is niet meer weg te denken uit een online marketingstrategie. Deze kanalen zorgen voor extra visibiliteit en bereik voor je bedrijf. Een goede digitale marketeer heeft dan ook een uitgebreide kennis van alle Social Media kanalen en weet op welke manier deze optimaal ingezet kunnen worden voor jouw doelgroep. Ervaring met Social Media advertising is ook een pluspunt.[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_column_text]De digitale marketeer die je zoekt, beschikt dus idealiter over deze 7 skills. Digitaal talent is echter schaars. Je kan dus best kiezen voor een combinatie van een aantal allround profielen met flexibel inzetbare, digitale experts.

Ben je nog op zoek naar een digitale marketeer met de nodige skills om je marketing team tijdelijk te versterken? Wij helpen jou graag om de perfecte aanvulling te vinden. Kom dus zeker eens kennismaken!

Heb je een vraag of wil je met ons samenwerken?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen!