Skip to content

Staat een onderneming voor een grote uitdaging? Dan dringt de nood aan een interimmanager zich op. Interimmanagement is de oplossing bij uitstek om projecten op gang te trekken – of uit het slop te halen. In dit artikel lichten we de belangrijkste aspecten van interimmanagement uit.

 interim management jobsDe ‘A’ van proActief

Wie als interimmanager aan de slag gaat bij een externe firma, moet stevig in z’n schoenen staan. Want de interimmanager moet niet alleen al geïdentificeerde problemen aanpakken, hij moet zelf ook knelpunten opsporen. Met een luisterend oor en een frisse blik op de zaak slaagt de interimmanager erin om de onderneming naar ongekende hoogtes te tillen.

De ‘E’ van Expertise

Om het hele team achter zich te krijgen, heeft een interimmanager een diepgravende expertise in finance, HR, management of andere relevante disciplines nodig. Wanneer het bedrijf te kampen heeft met een personeelscrisis of een grote uitdaging in de financiële afdeling, volstaat het niet om een goeie manager aan te stellen, maar is er nood aan een interimmanager met de juiste specialisaties.

De ‘P’ van Projectsourcing

Interimmanagers werken op projectbasis bij externe firma’s. Een consultant van clearXperts werkt bijvoorbeeld enkele weken bij een industriereus alvorens hij of zij de financiële afdeling van een kmo gaat leiden en vervolgens aan het roer komt te staan van een M&A-opdracht. Het grote voordeel van projectsourcing is dat onze interimmanagers een grote variëteit aan opdrachten krijgen en dus snel bijleren. Flexibiliteit en wendbaarheid staan voorop.

De ‘T’ van Toegevoegde waarde

Interimmanagement is allesbehalve een loze investering. Door een manager ad interim aan te stellen, bespaart men lange procedures en overgangsperiodes, en kan de manager zich meteen inwerken en snel resultaten beginnen boeken.

Op zoek naar jobs in interimmanagement?

Heb je een zaak en ben je geïnteresseerd in wat clearXperts voor jouw onderneming kan betekenen? Neem snel contact op en vind de beste interimmanager voor jouw opdracht.

Ben jij zelf zo’n toptalent dat zich flexibel kan opstellen in een continu veranderende werkomgeving? Meld je aan en wie weet ga je binnenkort aan de slag als Interim Manager.  Stuur ons zeker je cv door via [email protected].

Heb je een vraag of wil je met ons samenwerken?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen!