Skip to content

[vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_column_text]De invloed van digitalisering is tegenwoordig in elke sector voelbaar. Zo maakt de HR-sector steeds meer gebruik van recruitment automation om nieuwe profielen in te zetten binnen bedrijven, en creëren marketingafdelingen alsmaar meer ruimte voor nieuwe functies, zoals data driven marketeers.

Ook in de financiële sector is het digitale aspect duidelijker aanwezig dan enkele jaren geleden. Bekijk maar eens de evolutie van financiële audits van de afgelopen jaren.

Vroeger gebeurde een financiële audit van A tot Z door een financial auditor en werd alles handmatig nagekeken. Vandaag de dag bestaan er echter veel meer geautomatiseerde processen, waardoor computers eenvoudiger de routinematige taken van financiële audits op zich kunnen nemen.

Deze digitale verschuiving brengt tal van voordelen met zich mee:

1. Meer doorgedreven analyse van het bedrijf

Wanneer je als financial auditor gebruikmaakt van digitale toepassingen om een financiële audit door te voeren binnen een bedrijf, dan krijg je een veel beter overzicht van de financiële toestand dan wanneer je manueel te werk gaat.

Computergestuurde programma’s verzamelen namelijk op een gestructureerde manier ontzettend veel data op zeer korte tijd, waardoor je:

  1. Meer mogelijkheden krijgt om op verschillende manieren aan benchmarking te doen;
  2. Trends en afwijkingen in de financiële gegevens veel beter kan analyseren en verklaren.

Daarnaast kan je veel beter financiële risico’s inschatten en bekijken welke zaken anders dienen te gebeuren om de hoedanigheid van de onderneming te bewaren.

Kortom, de inzet van digitale hulpmiddelen geeft veel meer toegevoegde waarde aan het bedrijf waarvoor je een audit doet en zorgt dat de algehele kwaliteit van je financiële audit toeneemt!

Hierdoor zal het vertrouwen van het bedrijf in financiële rapportering dus veel hoger liggen dan voorheen!

2. Meer tijd voor andere taken dankzij automatisatie

Een manuele financiële audit vraagt over het algemeen heel veel tijd, aandacht en energie van jou als financial auditor.

Je dient immers de financiële gegevens van het bedrijf op een duidelijke, betrouwbare en gedetailleerde manier in kaart te brengen, en dit zonder ook maar één foutieve berekening of conclusie te maken.

Een foute calculatie of inschatting kan het bedrijf per slot van rekening al heel wat geld kosten!

Door automatisatie, kunstmatige intelligentie en voorspellende analyseprogramma’s in te zetten bij je financiële audits, vermijd je dat je zaken over het hoofd ziet of foutieve berekeningen maakt.

Daarnaast helpen ze je om je financiële audit aanzienlijk sneller uit te voeren, waardoor je meer tijd hebt om je controleverslagen op een zeer gedetailleerd en hoogwaardig niveau uit te werken.

Je zal dus meer de rol van adviserende auditor kunnen innemen, in plaats van enkel en alleen de uitvoerende auditor die quasi continu bezig is met het berekenen van de financiële gezondheid van het bedrijf.

3. Voorsprong ten opzichte van de concurrenten

Ten slotte heb je met het gebruik van automatisatie en kunstmatige intelligentie, ook een enorme voorsprong ten opzichte van de concurrentie.

Veel bedrijven maken momenteel nog maar weinig of zelfs geen gebruik van deze laatste, nieuwe technologie, omdat ze bang zijn dat deze computergestuurde programma’s een bedreiging vormen voor hun job zoals ze die vandaag de dag kennen.

Echter is niets minder waar, aangezien je met de ondersteuning van digitalisering juist sneller kan werken, kostenefficiënter kan handelen, meer controle hebt over bepaalde ontwikkelingen, een beter overzicht hebt over de dagelijkse inkomsten en uitgaven binnen je bedrijf, enzovoort.

Je krijgt als financial auditor dus meer waardevolle inzichten, waardoor je sneller doorslaggevende beslissingen kan maken die een grote voorsprong opleveren tegenover je concullega’s.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Heb je een vraag of wil je met ons samenwerken?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen!