Skip to content

Blader je steevast door de sectie financiële vacatures op zoek naar een job die jou op het lijf is geschreven? Dan weet je dat je het kaf van het koren moet scheiden, want niet alle vacatures sluiten even goed aan bij je profiel. Deze drie adviezen helpen je in je zoektocht naar de ideale job!

1. Ervaring en vaardigheden komen overeen

“Hou je van cijfertjes?” Neen, met zulke stereotypen komen we niet aandraven! Financiële jobs zijn zoveel meer dan nummertjes. Ze zijn bijzonder divers en vragen steevast gespecialiseerde kennis van een bepaald vakgebied. Veel meer dan een voorliefde voor cijfers, heb je dus échte vakkennis en expertise nodig. Zorg er dus voor dat jouw vaardigheden en de vereiste skills helemaal overeenkomen.

Is er een match? Twijfel dan niet en meld je meteen aan. Maar ook wanneer je een of twee competenties mist, kun je je kans wagen. Het is immers nooit te laat om bij te leren. Geef dan wel mee hoe je er eerder al mee in aanraking kwam en dat je je maar al te graag bijschoolt!

2. Werken voor een sterk merk

Een passende functieomschrijving is de basis voor een droomjob, maar ook de organisatie zelf doet ertoe. Zorg dat je je herkent in het bedrijf waarvoor je wil werken. Hebben jullie dezelfde waarden? En komt de gevraagde werkattitude overeen met jouw houding? Belangrijke vragen die je niet over het hoofd mag zien! Ook voor jobs in finance loont het om te kiezen voor een sterk merk met een goeie naam als werkgever, dienstverlener en business partner.

3. Finance vacatures: kiezen voor dynamiek?

Finance vacatures zijn extreem verscheiden. Niet alleen zijn er veel vaste functies met een grote mate van zekerheid, er zijn ook hyperdynamische jobs in de financiële sector en in financiële afdelingen van bedrijven. Een job als consultant of interim-manager laat je bijvoorbeeld toe om in te spelen op actuele uitdagingen, zoals de digitalisering. Consulting jobs zijn gegarandeerd uitdagend. Je moet je flexibel opstellen en de jobinhoud is heel gevarieerd waardoor je in een oogwenk bijleert en groeit.

Heb je een vraag of wil je met ons samenwerken?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen!