Skip to content
De populariteit van podcasts is de laatste jaren enorm gegroeid. Ook podcasts over Marketing topics en trends schieten als paddenstoelen uit de grond. Maar welke podcasts zijn het meest relevant, interessant én leerrijk? We vroegen aan 5 consultants om hun favoriete Marketing podcast toe te lichten. Op zoek naar inspiratie? Lees dan snel verder!

Celine’s favoriete podcast

What’s next in infuencer marketing?

Concept? In deze podcast deelt Endeavour op een leuke manier interessante informatie over influencer marketing. Aan de hand van trends, inzichten en cases vertelt hij over nieuwe TikTok trends, influencer wetgeving, brand perspectives op influencer marketing,… Waarom? In deze podcast komen zowel gasten uit de industrie en merken als influencers zelf aan het woord. Hierdoor ontdek je verschillende invalshoeken. Favoriete aflevering? Influencer Perspective’ met Marit Brugman, waarin deze bekende influencer haar visie en persoonlijke insights meegeeft.

Lander’s favoriete podcast

Akimbo

Concept? In deze podcast deelt marketinggoeroe Seth Godin enkele kneepjes van het vak. Zo licht hij toe hoe we onze cultuur kunnen beïnvloeden en aanpassen. De toepasselijke titel “Akimbo” betekent de kromming in een rivier of boog en staat symbool voor de kracht om het verschil te maken. Waarom? Seth Godin is een begrip in de marketingwereld. Je kan dus enorm veel bijleren van zijn kennis. Favoriete aflevering? “Go invent something”, waarin Seth Godin vertelt over zijn uitvindingen. Deze aflevering triggert je om outside the box te denken.

Natasja’s favoriete podcast

Marketingdenkers

Concept? In deze podcast bespreekt Gijs Dellemijn elke aflevering een ander aspect van marketing. Gijs richt zich samen met zijn gasten op de nieuwste ontwikkelingen en trends in de branche. Je krijgt waardevolle informatie over hoe je jouw marketingstrategie kan verbeteren en hoe je kan inspelen op veranderingen in de markt. Waarom? Gijs nodigt personen met verschillende achtergronden uit, zoals een fotograaf, een auteur, een ondernemer,…  Op die manier krijg je een breed scala aan perspectieven. Dat helpt om Marketing vanuit verschillende invalshoeken te bekijken. Favoriete aflevering? “Dit is hoe videomarketing jouw bedrijf laat groeien”, waarin Pelpina Trip vertelt over haar ervaring voor én achter de camera. Ze geeft trainingen aan bedrijven om zichtbaar te worden met behulp van goedkope, maar toch succesvolle video’s. Hiervoor heb je volgens haar niet meer nodig dan een telefoon met een degelijke camera en audio.

Michael’s favoriete podcast

Brand breakfast

Concept? “Schuif gezellig aan onze ontbijttafel”, met deze woorden begint elke aflevering van deze podcast over merken en marketing. De topics variëren van branding voor start-ups, retail branding en inclusieve branding tot storytelling, de metaverse en content nurturing. Voor ieder wat wils! Waarom? Wil je meer weten over het proces achter het creëren van een merkreputatie of ben je benieuwd naar de tips & tricks van experten om je merk te verbeteren? Dan is deze marketing podcast iets voor jou! Jouw favoriete aflevering? “Brand culture, merkreputatie en Lego Serious Play”. waarin de hedendaagse betekenis van een merkcultuur wordt besproken. Hoe creëer je respect voor je merk? Kan je op korte termijn een goede reputatie creëren of is het een lange termijn proces? Hoe ga je om met reputatie management? Het antwoord op deze vragen ontdek je in deze aflevering.

Ajlin’s favoriete podcast

The Science of Social Media

Concept? In deze podcast krijg je concrete tips & tricks over Social Media toepassingen: van Social Media trends en skills tot maatschappelijke invloeden op de manier van communiceren. Waarom? Deze allround podcast is dé ultieme gids om wegwijs te geraken in de wondere wereld van Social Media. Zeker een aanrader voor peers in het domein! Jouw favoriete aflevering? “7 important skills you need to become a successful social media marketer”, waarin je ontdekt welke skills en kwaliteiten je exact nodig hebt om een succesvolle social media marketeer te worden. Wil je je Marketing beleid naar een hoger niveau tillen, in lijn met de laatste Marketing trends? En heb je hiervoor tijdelijk versterking nodig? Kom dan zeker eens kennismaken met Celine, Lander, Michael, Natasja of Ajlin! Dankzij deze podcasts blijft hun Marketing kennis sowieso up to date 😉

Heb je een vraag of wil je met ons samenwerken?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen!