Skip to content

[vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_column_text]Digitalisering is onontkoombaar. Iedere onderneming zal mee moeten op de digitale trein — vandaag, maar het liefst nog gisteren.

Wil je mee als bedrijf, dan zul je moeten digitaliseren. Wil je mee als medewerker, dan zul je digitalisering eigen moeten maken. Op beide vlakken zijn er belangrijke taken en uitdagingen weggelegd voor de HR-afdeling.

Digitalisering heeft op twee verschillende manieren effect op een HR-afdeling. Enerzijds worden HR-afdelingen zelf gedigitaliseerd. Daarnaast is er de digitalisering van andere afdelingen binnen bedrijven, wat zorgt voor een verschuiving in aandachtspunten op de HR-afdeling.

Digitalisering van de HR-afdeling?

Digitalisering van een HR-afdeling heeft een grote invloed op het takenpakket van de HR-medewerker en de algemene werking van de afdeling.

HR-afdeling als strategische partner

Door digitalisering zullen HR-medewerkers het aantal administratieve taken zien verminderen. Processen worden geautomatiseerd, waardoor HR-medewerkers hun aandacht kunnen verleggen.

Het automatiseren van de processen betekent in de meeste gevallen ook dat er veel meer data voorhanden is. Hier kunnen rapportages en analyses van worden gemaakt. En net daar zal de rol van de HR-medewerker meer en meer naartoe gaan: weg met administratieve zaken, maar meer functioneren als strategische partner voor het bedrijf.

Door als HR-medewerker goede rapportages te maken, over bijvoorbeeld het verzuim van de medewerkers in een bepaalde periode van het jaar, kun je bijdragen aan strategische beslissingen van het bedrijf.

Employee Experience vergroten

Het automatiseren en digitaliseren van processen van de HR-afdeling, betekent ook een verandering voor de medewerkers van het bedrijf. Digitale tools geven vaak meer mogelijkheden voor input.

Zet deze dus slim in om de Employee Experience te verbeteren. Een goede Employee Experience kan namelijk een positief effect hebben op het behoud van je medewerkers.

Algemene digitalisering binnen bedrijven

Niet alleen HR-afdelingen worden gedigitaliseerd, ook andere afdelingen krijgen te maken met ingrijpende digitale veranderingen. Als HR-afdeling ligt de uitdaging erin om te zorgen dat je medewerkers getraind en gecoacht worden om met deze veranderingen om te gaan.

Digitalisering zal nieuwe manieren van werken, nieuwe functies en nieuwe rollen met zich meebrengen. Het is belangrijk in kaart te brengen waar functies eventueel verdwijnen en waar nieuwe opportuniteiten zich voordoen. Welke medewerkers kunnen en willen zich bijscholen? Probeer inzicht te krijgen in deze zaken voordat ze zich voordoen, zodat je kunt anticiperen.  [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_empty_space][image_with_text_over icon=”” icon_size=”fa-2x” title_tag=”h2″ image=”1638″ icon_color=”#ffffff” title=”Ben jij momenteel op zoek naar een geschikte kandidaat?” title_color=”#ffffff” title_size=”35″ image_shader_color=”rgba(0,0,0,0.37)”]

clearXperts helpt je graag verder!

Laten we kennismaken via een persoonlijk gesprek:

[button size=’medium’ style=” text=’Contacteer ons’ icon=” icon_color=” link=’https://www.clearxperts.com/contacteer-ons/’ target=’_self’ color=’#ffffff’ hover_color=’#ffffff’ border_color=’#A11035′ hover_border_color=’#083254′ background_color=’#A11035′ hover_background_color=’#083254′ font_style=’normal’ font_weight=’400′ text_align=’center’ margin=’20’][/image_with_text_over][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][/vc_column][/vc_row]

Heb je een vraag of wil je met ons samenwerken?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen!