Skip to content

Van young graduate tot finance consultant… Maak kennis met onze 5 nieuwe high potentials!

Bij clearXperts beseffen we maar al te goed dat jong talent onze toekomst is. Zij zijn namelijk de werknemers van morgen en verdienen dan ook de nodige ondersteuning en ruimte om hun kwaliteiten volledig te ontplooien.

Om die reden ontwikkelden we dan ook het Young Graduates-programma, een opleiding voor afgestudeerden. Ons hoofddoel? Jaarlijks vijf schoolverlaters onder onze vleugels nemen en hen opleiden tot volwaardige finance consultants met de nodige expertise.

Dit jaar zijn dit Glenn, Sanae, Thomas, Annelise en Choi Han geworden. Zij gingen begin september van start en ruilden de schoolbanken in voor een grondige training!

Inhoud van het Young Graduates-programma

Een goed gerecht is nooit helemaal af. Daarom geloven we dat een kwalitatieve opleiding op een universiteit of hogeschool slechts de basis is. De echte afwerking gebeurt door een smaakvolle in house training en een pittige on the job training.

In house training

Elke young graduate volgt bij de start van zijn opleiding gedurende twee weken en half een intensieve cursus, waarbij volgende zaken worden aangeleerd en opgefrist:

  • Basisprincipes en theorie van financiële planning & analyse met vertaling naar de dagdagelijkse praktijk;
  • Update vennootschapsbelasting, BTW,…;
  • Business case oefening en bijbehorende presentatie;
  • Boekhoudkundige en controlling case met individuele begeleiding;
  • PPA profiel en bespreking van een individueel plan en een actieplan;

On the job training

Na de in house training, worden onze high potentials klaargestoomd voor hun eerste stappen richting het bedrijfsleven. Twee tot vier weken lang zullen zij stage lopen bij één van de volgende stageplaatsen:

  • Onafhankelijk ziekenfonds
  • Belgoprocess

Na deze periode ontvangen zij van onze klant een uitgebreide evaluatie en kunnen zij proeven van het aanbod binnen andere bedrijven.

Intensieve begeleiding

Omdat we ervan overtuigd zijn dat kwaliteit en resultaat sleutelelementen zijn in de finance wereld, volgen we onze young graduates gedurende 12 maanden heel nauwgezet op om eventueel bij te sturen waar nodig.

Bovendien nodigen we hen maandelijks uit op onze kantoren en bespreken we samen hun verbeterpunten en op welke gebieden ze hun expertise nog verder kunnen uitbreiden.

ClearXperts investeert in jong talent met ClearXperts Academy

 

Heb je een vraag of wil je met ons samenwerken?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen!