Skip to content

HR-softwarebedrijf Thalento en HR-dienstverlener clearXperts hebben een partnership afgesloten waarbij de corebusiness van beide partijen als één geïntegreerde HR-oplossing wordt aangeboden. Waar Thalento zorgt voor de wetenschappelijk onderbouwde technologie voor talent management, assessment- en andere evaluatietrajecten, zal clearXperts instaan voor de verdere HR-dienstverlening die op basis van de data moet opgezet worden. “In tijden waarin het rekruteren en ontwikkelen van talent cruciaal is voor de continuïteit van de business, maakt een efficiënte, datagedreven totale HR-oplossing het verschil”, zeggen Karen Celen van Thalento en Monda Declercq van clearXperts.

Nu de War for Talent in alle hevigheid woedt, is het meer dan ooit belangrijk om snel en efficiënt de vaardigheden en persoonlijkheid van zowel sollicitanten als bestaande medewerkers in kaart te brengen. Dat is niet alleen nodig om het schaarse aantal kandidaten te linken met openstaande vacatures, maar ook het talent dat vandaag al beschikbaar is, langer aan boord te houden. HR-dienstverlener clearXperts beseft dat maar al te goed. “De afgelopen jaren is er heel veel veranderd in de wereld van werving en selectie”, zegt Monda Declercq, Senior Assessor & Recruiter van clearXperts. “Waar iedereen in onze sector vroeger een vast systeem op basis van kennis en ervaring hanteerde om sollicitanten te beoordelen en in te passen, moet er nu veel meer rekening gehouden worden met de talenten en het potentieel dat ieder individu heeft. ‘Hire for attitude and train for skills’, zo luidt het devies. Door de schaarste aan ‘witte raven’ wordt er veel minder rekening gehouden met diploma’s en ervaring, maar des te meer met motivatie, leergierigheid, flexibiliteit, enzovoort.” Dat geldt ook voor het interne talent management, zoals development centers, persoonlijke groeitrajecten, interne functieverschuivingen, enzovoort.

Combinatie is essentieel

Dit alles heeft tot gevolg dat clearXperts, bij ieder talent waarmee aan de slag wordt gegaan, zeer nauwgezet de persoonlijkheidskenmerken in kaart zal brengen. “We willen weten hoe sollicitanten en bestaande medewerkers in elkaar zitten”, aldus nog Monda Declercq. “Waar krijgen ze energie van? Waar liggen hun ambities? Welke rol is hen op het lijf geschreven? Kunnen ze op basis van hun persoonlijkheid makkelijk ingepast worden in een nieuwe job of team? Enzovoort. Om die oefening snel, goed en efficiënt te kunnen doen, kiezen wij nu resoluut voor het softwareplatform van Thalento. Onze ervaring leert dat het gaat om wetenschappelijk onderbouwde technologie die erg nauwkeurig en resultaatgericht, de gewenste informatie over de carrièremogelijkheden van de sollicitant of medewerker naar boven brengt. Een top-tool, die de ideale basis vormt om het verdere proces van rekrutering of ontwikkeling op een persoonlijke en mensgerichte manier te vervolledigen. Want dat is belangrijk. De combinatie tussen de technologische, datagedreven output, en de persoonlijke aandacht voor het talent in de analyse en uitwerking van het traject, is essentieel om de War for Talent te kunnen winnen.”

Wederzijds vertrouwen

Karen Celen, General Manager van Thalento, is blij dat clearXperts de assessement- en developmentsoftware van Thalento kiest als standaard voor elk HR-traject dat zal opgezet worden. “Dat een grote en alom gerespecteerde dienstverlener kiest voor een exclusieve samenwerking met ons, bevestigt dat onze talent managementtools de maturiteit, reputatie en het kwaliteitsniveau hebben die je van topproducten mag verwachten”, zegt ze. “Het differentieert ons in de markt van heel wat tests en spelletjes die een veel minder wetenschappelijk onderbouwd en betrouwbaar vertrekpunt zijn voor HR-consultants.”

Vertrouwen tussen clearXperts en Thalento

Het zopas afgesloten partnership laat bovendien toe dat Thalento-klanten voor de verdere analyse van de data en ondersteuning van de HR-trajecten die daaruit voortvloeien, naar clearXperts zullen doorverwezen worden. “In alle nagenoeg alle landen waar onze software wordt gebruikt voor assessments en andere toepassingen, beschikken we over een professionele partner die ook het vervolgtraject van selectie, coaching, opleiding, enzovoort, voor zijn rekening neemt. In ons thuisland België hadden we tot dusver nog geen vaste partij om in volle vertrouwen onze klanten naar door te verwijzen. Dankzij de overeenkomst met clearXperts kunnen we nu dus wel de geïntegreerde dienstverlening als een totaal HR pakket aanbieden. Een perfecte tandem, dus. Voor alle partijen, niet in het minst voor onze klanten, is dat een absolute win-winsituatie die vast en zeker het verschil maakt in de War for Talent!”

Ben jij op zoek naar een gedreven partner in talent management, met hopen expertise? We horen graag wat jouw noden en wensen zijn tijdens een vrijblijvend  eerste gesprek.

Dit artikel is geschreven door Marnix Int Panis.

Heb je een vraag of wil je met ons samenwerken?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen!