Skip to content

[vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_column_text]Heb je regelmatig te maken met medewerkers die langdurig afwezig zijn? Hoog tijd dan om hier iets aan te veranderen!

Ziekteverzuim is namelijk niet alleen vervelend voor de medewerker in kwestie, ook als bedrijf brengt het een aantal negatieve gevolgen met zich mee als medewerkers langdurig ziek zijn. Denk maar aan taken die zich opstapelen, werknemers die extra belast worden omdat ze met een persoon minder zijn, meer stress, de kwaliteit van het werk die achteruit gaat, enz…

Het is daarom in het belang van beide partijen dat het ziekteverzuim tot een minimum wordt gehouden. Hieronder alvast enkele tips & tricks om ervoor te zorgen dat jouw werknemers graag op het werk zijn!

Een goede en aangename werkplek

Een stoel waar je rugpijn van krijgt, een bureau die te hoog is, een werkplek waar het altijd koud is, enz. Al deze factoren maken dat je medewerkers niet meteen staan te springen om naar het kantoor te komen. Sterker nog, een onaangename werkplek staat vaak in verband met een hoog afwezigheidspercentage.

Wil je het ziekteverzuim op jouw kantoor verlagen? Zorg er dan voor dat minstens deze zaken goed geregeld zijn. Op zoek naar bijkomende tips om je werkplek aangenaam in te richten? Hier vind je er ongetwijfeld een aantal die je in no time kan toepassen in jouw onderneming!

Goede sfeer op kantoor

Niemand gaat graag werken wanneer er sprake is van een slechte sfeer. Natuurlijk is sfeer een relatief begrip. Waar sommige medewerkers goed overeenkomen en zich goed lijken te voelen, kunnen andere medewerkers zich buitengesloten voelen of de sfeer als onprettig ervaren. Probeer hier als werkgever zicht op te houden en praat met je medewerkers als je denkt dat hen iets dwars zit.

Hou de werkdruk in de gaten

Stress en overbelasting gaan hand in hand met te veel werkdruk, en zorgen op hun beurt voor een hoger ziekteverzuim. Wanneer iemand altijd “ja” antwoordt op extra werk en veel overwerkt, bespreek dan met deze persoon of hij/zij niet teveel hooi op zijn/haar vork neemt. Een burn-out betekent vaak een langdurige afwezigheid en dat is net wat je wil voorkomen.

Goede privé-werkbalans

Vaak is het gebrek aan een goede privé-werkbalans de oorzaak voor een hoog ziekteverzuim. Merk je dat dit bij jouw onderneming het geval is? Bied hier dan oplossingen voor.

Vandaag de dag zijn de mogelijkheden om plaatsonafhankelijk te werken eindeloos. Laat medewerkers van thuis uit werken of bied hen de mogelijkheid om zelf hun uren te bepalen. Medewerkers die flexibiliteit ervaren, zullen minder stress ervaren en bijgevolg dus minder afwezig zijn.

Communiceer

Leer je medewerkers kennen, vraag hoe het met ze gaat, of ze tevreden zijn, of er zaken zijn waar ze tegenaan lopen, of de werkdruk niet te hoog is, enz.. Dit zal niet alleen de relatie met je medewerkers ten goede komen, je zal ook sneller merken wanneer iemand zich niet goed in zijn vel voelt.

Stuur op snelle reïntegratie

Mocht het zover komen dat iemand toch (langdurig) ziek is, hou dan regelmatig contact. Toon interesse en bespreek wat je samen kan ondernemen om deze persoon toch zo snel mogelijk weer up and running te krijgen. Hoe langer het ziekteverzuim duurt, hoe groter de drempel wordt om weer aan het werk te gaan. Probeer dit te voorkomen door pro-actief oplossingen aan te dragen om weer te reïntegreren, indien de situatie dit toelaat.   

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][image_with_text_over icon=”” icon_size=”fa-2x” title_tag=”h2″ image=”1638″ icon_color=”#ffffff” title=”Ben jij momenteel op zoek naar een geschikte kandidaat?” title_color=”#ffffff” title_size=”35″ image_shader_color=”rgba(0,0,0,0.37)”]

clearXperts helpt je graag verder!

Laten we kennismaken via een persoonlijk gesprek:

[button size=’medium’ style=” text=’Contacteer ons’ icon=” icon_color=” link=’https://www.clearxperts.com/contacteer-ons/’ target=’_self’ color=’#ffffff’ hover_color=’#ffffff’ border_color=’#A11035′ hover_border_color=’#083254′ background_color=’#A11035′ hover_background_color=’#083254′ font_style=’normal’ font_weight=’400′ text_align=’center’ margin=’20’][/image_with_text_over][/vc_column][/vc_row]

Heb je een vraag of wil je met ons samenwerken?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen!