Skip to content

[vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_column_text]Er is opnieuw vertrouwen in de toekomst! Of dat is toch wat we mogen geloven als we kijken naar het aantal startende ondernemers. Uit de startersatlas die Graydon jaarlijks opmaakt met Unizo en UCM, blijkt dat het afgelopen jaar bijna 90.000 starters de stap hebben gezet richting ondernemen. Dat is een groei van 8,73% ten opzichte van 2015.

Sta jij ook op het punt om je eigen bedrijf op te starten of heb je helemaal geen idee hoe je moet beginnen aan een succesvolle onderneming? Dan helpen we je graag op weg met volgende tips:

1. Zorg voor een duidelijke bepaling van je doelgroep

Wanneer je een lumineus idee, product of dienst hebt uitgedacht, is de eerste stap richting succesvol ondernemen, het bepalen van een doelgroep die effectief iets aan jouw uitvinding heeft. Je hebt namelijk mensen nodig die jouw uitvinding willen aankopen en hun mening hierover met jou willen delen.

Luister dus goed naar je klanten wanneer je feedback ontvangt. Enkel op deze manier zal je jouw product of dienst beter kunnen afstemmen op de behoeften en noden van je doelgroep, en zal je dus ook werkelijk een meerwaarde kunnen bieden.

2. Durf fouten te maken en risico’s te nemen

Succesvol ondernemen is een proces. Een proces waarin je ongetwijfeld fouten zal maken, risico’s zal nemen en soms zelfs zal beslissen dat je een andere richting uit moet gaan.

Wees je bewust van het feit dat dit zal gaan gebeuren, wees kritisch voor jezelf en leer uit de fouten die je maakt zodat je je steeds kan verbeteren naar de toekomst toe.

3. Omring je met kennis

Weet dat je er als ondernemer nooit alleen voor staat. Er zijn verschillende ondernemers en initiatieven voor ondernemers waar je gebruik van kan maken!

Ga daarnaast naar netwerkbijeenkomsten, zoek ondernemers op en vraag ze naar hun succesverhalen, fouten en adviezen. Door je te omringen met waardevolle contacten en hun kennis, zal je kans op succesvol ondernemen aanzienlijk stijgen.

4. Ken je zwaktes

Bij de opstart van een onderneming word je vaak geconfronteerd met een heel aantal taken en werkzaamheden die buiten je vakgebied liggen. Heb je geen tijd of zin om je hierin te verdiepen? Besteed deze zaken dan uit.

Het scheelt je een hoop tijd en frustratie, en geeft je daarnaast de mogelijkheid om je te concentreren op je core business.

Ken en erken dus je “zwaktes”, zodat je op deze manier ruimte kan maken voor de dingen waar je wel goed in bent.

5. Durf “nee” te zeggen

Wanneer je net start met je business en je een succesvolle onderneming voor ogen hebt, ben je vaker geneigd om “ja” te zeggen op iedere opportuniteit die zich voordoet.

Weet echter dat het ook mogelijk is om “nee” te zeggen bij klanten die niet bij je passen. Het toont aan dat je selectief en kritisch bent in wat je doet, en geeft anderen een goed beeld waarom ze wel voor jou moeten kiezen.

6. Houd zicht op je cijfers

Omzet draaien is goed, maar om succesvol te ondernemen hou je best ook je marges in de gaten. Denk aan je cashflow, je gestelde doelen, de realisatie daarvan, enz.

Heb je hier zelf onvoldoende kennis van? Schakel dan iemand in die thuis is in deze materie en een objectieve kijk op je onderneming heeft. Neem regelmatig een stap uit je onderneming om met iemand je cijfers te bekijken en bij te sturen waar nodig. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][image_with_text_over icon=”” icon_size=”fa-2x” title_tag=”h2″ image=”1638″ icon_color=”#ffffff” title=”Ben jij momenteel op zoek naar een geschikte kandidaat?” title_color=”#ffffff” title_size=”35″ image_shader_color=”rgba(0,0,0,0.37)”]

clearXperts helpt je graag verder!

Laten we kennismaken via een persoonlijk gesprek:

[button size=’medium’ style=” text=’Contacteer ons’ icon=” icon_color=” link=’https://www.clearxperts.com/contacteer-ons/’ target=’_self’ color=’#ffffff’ hover_color=’#ffffff’ border_color=’#A11035′ hover_border_color=’#083254′ background_color=’#A11035′ hover_background_color=’#083254′ font_style=’normal’ font_weight=’400′ text_align=’center’ margin=’20’][/image_with_text_over][/vc_column][/vc_row]

Heb je een vraag of wil je met ons samenwerken?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen!