Skip to content

[vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_column_text]De zomer is in het land. Dé periode bij uitstek voor zowel werknemers als ondernemers om er tussenuit te knijpen en te herbronnen, het liefst natuurlijk op een of andere exotische locatie, om er daarna weer volop tegenaan te kunnen. Als ondernemer geeft een vakantie je meteen ook de mogelijkheid om informatie te vergaren, nieuwe inzichten te verwerven en perspectieven te openen.

Maar waar haal je die verfrissende nieuwe ideeën vandaan? Uit de inzichten van andere geslaagde ondernemers, natuurlijk! Neem een van deze zes boeken mee op vakantie en je komt gegarandeerd terug met een hoop inspiratie!

Onze grootste aanrader:


Koen Marichal & Jesse Segers – “De kleren van de leider”

Jesse Segers, Koen Marichal - De kleren van de leider

Leiderschap is geen vaststaand gegeven. De invulling ervan evolueert mee met de veranderende context, de tijdsgeest en personen. Bovendien is het een sociaal fenomeen: leiderschap is wat mensen tot groep maakt en wat voor richting, betekenis en steun zorgt.

In hun boek “De kleren van de leider” hebben Koen Marichal en Jesse Segers het in alle openheid over de betekenis van leiderschap, de rollen en verantwoordelijkheden, de overtuigingen en motivaties. Het boek zet aan tot reflectie, gesprek en keuzes, en inspireert zo tot actie voor meer leiderschap.

Andere boeken die je ook zeker gelezen moet hebben:


Willemijn Verloop, Mark Hillen & Kaat Peeters – “Zaken die je raken”

Willemijn Verloop, Mark Hillen, Kaat Peeters - Zaken die je raken

In “Zaken die je raken” beschrijven Willemijn Verloop, Mark Hillen en Kaat Peeters in een inspirerende no-nonsensestijl hoe sociaal ondernemers uit Vlaanderen en Nederland met hun bedrijf grote maatschappelijke vraagstukken aanpakken. Positieve verhalen over ‘zaken die je raken’ in hart en hoofd.

De auteurs bespreken problemen én vooral oplossingen voor een betere wereld, rondom thema’s als consumeren, jongeren, vergrijzing, grond en voeding, circulariteit, energie en inclusie.

Met talloze bijzondere voorbeelden tonen ze hoe sociaal ondernemers grote impact hebben op de samenleving, en hoe deze groeiende beweging met elkaar de potentie heeft om een transitie in gang te zetten.

 

Mark Manson – “De edele kunst van not giving a f*ck”

Al jaren leren we dat positiviteit het geheim is voor een gelukkig leven. Dat stopt nu. In De edele kunst van Not Giving a F*ck introduceert Mark Manson een nieuwe sleutel tot geluk: stoppen met altijd maar positief zijn en in plaats daarvan leren omgaan met onze tekortkomingen en tegenslagen in het leven.

Want zodra we niet meer voor onze angsten, fouten en onzekerheden wegrennen maar pijnlijke waarheden onder ogen durven te komen, vinden we eindelijk de moed en het zelfvertrouwen waar we in deze tijden zo’n behoefte aan hebben.

Down-to-earth, humoristisch en recht voor zijn raap: Mark Manson geeft je de tools om te kiezen waar jij een fuck om geeft, en dus ook waar je géén fuck om geeft. Dat idee omarmen werkt bevrijdend.

 

Eric Barker – “Barking Up the Wrong Tree”

Veel van de adviezen die we over prestatie hebben gekregen, zijn logisch, serieus … en ronduit verkeerd. In “Barking Up the Wrong Tree” onthult Eric Barker de buitengewone wetenschap achter wat feitelijk bepalend is voor succes en, vooral, hoe iemand het kan bereiken.

Door te kijken naar wat het buitengewoon succesvolle van de rest scheidt, leren we wat we kunnen doen om meer op hen te lijken – en ontdekken we in sommige gevallen waarom het goed is dat we dat niet zijn. Barking Up the Wrong Tree is gebaseerd op verrassende statistieken en verrassende anekdotes om je te helpen begrijpen wat wel werkt en wat niet, zodat je kunt stoppen met gissen naar succes en het leven kunt leiden dat je wilt.

 

Richard Reed – “If I could tell you just one thing”

Richard Reed - If I could tell you just one thing

In “If I Could Tell You Just One Thing…” delen enkele van ’s werelds meest opmerkelijke mensen hun meest waardevolle wijsheid.

Levenslessen van 50 van de meest ervaren, gevarieerde en invloedrijke stemmen van vandaag in een boeiende verzameling van profielen, waaronder: President Bill Clinton, Bill Gates, Stephen Fry, Dame Judi Dench, Zijne Heiligheid de Dalai Lama, Caitlyn Jenner, Margaret Atwood, Sir David Attenborough, Annie Lennox, Sir Richard Branson, Jude Law, Harry Belafonte, Simon Cowell, Jo Malone en James Corden.

Van advies voor gediplomeerden, tot begeleiding op werk en relaties, creativiteit, spiritualiteit en overleving, dit boek bevat ??woorden die troosten, motiveren en inspireren.

 

Daniel Coyle – “The Culture Code: The Secrets of Highly Successful Groups”

Daniel Coyle - The Culture Code: The Secrets of Highly Successful Groups

In “The Culture Code” gaat Daniel Coyle, de bestsellerauteur van The Talent Code uit New York Times, naar enkele van de meest effectieve organisaties ter wereld en onthult hij hun geheimen.

Hij legt niet alleen uit wat zulke bedrijven aanzet, maar identificeert ook de sleutelfactoren die de samenhang van het team in elke levensloop kunnen bevorderen. Hij onderzoekt de verbale en fysieke aanwijzingen die mensen samenbrengen. Hij bepaalt specifieke strategieën die samenwerking aanmoedigen en vertrouwen opbouwen. En hij biedt waarschuwende verhalen over giftige culturen en adviseert hoe ze te hervormen, vooral door het aantonen van de buitengewone prestaties die resulteren als we weten hoe we effectief kunnen samenwerken.

Door combinatie van geavanceerde wetenschap, inzichten op de grond en praktische ideeën voor actie, is “The Culture Code” een baanbrekende verkenning van hoe de beste organisaties werken en hoe zij onze manier waarop we denken en samenwerken zullen veranderen.

 

Boeken die in 2017 onze top zes haalden:

 

Bob Chapman & Raj Sisodia – “Everybody Matters”

Bob Chapman & Raj Sisodia – “Everybody Matters”

“Everybody matters” gaat uit van het principe dat het welzijn van het personeel de belangrijkste prioriteit moet zijn in elke onderneming. Je kan als succesvolle ondernemer alleen maar een gezond en bloeiend bedrijf uitbouwen, als je genoeg ondersteuning biedt aan je werknemers om hen te laten groeien.

Chapman en Sisodia tonen glashelder aan waarom je niet over je werknemers mag denken in termen van kosten, maar dat je hen moet beschouwen als een echte familie.Het netto resultaat? Meer motivatie, minder verloop, meer creativiteit en betere prestaties.

In Everybody Matters wordt stap voor stap uitgelegd hoe je je eigen bedrijf en je stijl van leiderschap kan veranderen, uiteraard met concrete tips en acties.

 

Ricardo Semler – “Semco-stijl”

Ricardo Semler – “Semco-stijl”

Dit boek van Ricardo Semler gaat over het opmerkelijke bedrijf Semco in Brazilië, waar participerend leiderschap wordt toegepast en werknemers betrokken bij verschillende bedrijfsbeslissingen. Zo hebben zij inspraak over het aantal uren dat zij werken, het salaris dat ze krijgen en hebben ze inzicht in alle bedrijfsinformatie.

Semler beroept zich voornamelijk op wederzijds vertrouwen wanneer het om leidinggeven gaat. Het bedrijf gaat in tegen de gevestigde principes en kiest resoluut voor een mensgerichte aanpak. Dat vertaalt zich in een bedrijf met duizenden gemotiveerde medewerkers en honderden miljoenen winst. Een case die je moet gelezen hebben!

 

Frank Van Massenhove – “Zijn er nog managers nodig?”

Frank Van Massenhove. - "Zijn er nog managers nodig?"

In het boek “Zijn er nog managers nodig?” licht Frank Van Massenhove zijn nieuwe ideeën over hedendaags leiderschap en het nieuwe samenwerken toe.

Zijn uitgangspunt? Mensen moeten zelf bepalen wanneer, waar en hoe ze werken. Daarbij doelt Van Massenhove niet alleen op thuiswerken of werken in een leuke omgeving, maar wel op het creëren van een nieuwe cultuur, een andere manier van leidinggeven en een andere verhouding tussen management en werknemer.

 

Carole Lamarque – “Influencers”

Carole Lamarque – “Influencers”

Influencer marketing is trending, daar kun je niet omheen. Het boek “Influencers” geeft een geheel nieuwe kijk op influencer marketing en legt stap voor stap uit hoe je deze nieuwe marketingtrend kunt inzetten voor je eigen onderneming.

Lamarque legt onder meer uit hoe je als bedrijf een plan moet opstellen om influencers te vinden en geeft verschillende tips rond het opzetten van een succesvol influencer-programma.

 

Jim Collins – “Good to Great”

Jim Collins – “Good to Great”

“Good to Great” is het resultaat van een langdurig onderzoek waarbij honderden Fortune 500-bedrijven systematisch werden onderzocht. Uit dit onderzoek kwamen 11 bedrijven naar voren die in een periode van 15 jaar explosief groeiden van ‘goed’ naar ‘geweldig’.

Collins licht in dit boek de structurele factoren toe die deze 11 bedrijven hebben toegepast en legt het proces uit dat je zelf in je bedrijf moet toepassen om van een goed bedrijf naar een geweldig bedrijf te evolueren.

 

The World Book of Happiness 2.0

The World Book of Happiness 2.0

Omdat niet elk boek specifiek over ondernemen moet gaan, hebben we als laatste keuze “The World Book of Happiness 2.0” in onze lijst opgenomen. Een eigenschap van gelukkige ondernemers is namelijk dat hun aanstekelijke ingesteldheid uitstraalt naar hun werknemers.

In The World Book of Happiness 2.0 delen 100 internationale experts in positieve psychologie hun kennis over geluk en levenskwaliteit. Wat dit boek zo verschillend maakt ten opzichte van andere boeken over geluk? Er worden geen filosofische of spirituele inzichten gedeeld, maar wel inzichten die gebaseerd zijn op wetenschappelijk onderzoek over de gehele wereld. Abstracte begrippen zoals “dromen” en “geloven” maken plaats voor “weten” en “toepassen”.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][image_with_text_over icon=”” icon_size=”fa-2x” title_tag=”h2″ image=”1638″ icon_color=”#ffffff” title=”Ben jij momenteel op zoek naar een geschikte kandidaat?” title_color=”#ffffff” title_size=”35″ image_shader_color=”rgba(0,0,0,0.37)”]

clearXperts helpt je graag verder!

Laten we kennismaken via een persoonlijk gesprek:

[button size=’medium’ style=” text=’Contacteer ons’ icon=” icon_color=” link=’https://www.clearxperts.com/contacteer-ons/’ target=’_self’ color=’#ffffff’ hover_color=’#ffffff’ border_color=’#A11035′ hover_border_color=’#083254′ background_color=’#A11035′ hover_background_color=’#083254′ font_style=’normal’ font_weight=’400′ text_align=’center’ margin=’20’][/image_with_text_over][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][/vc_column][/vc_row]

Heb je een vraag of wil je met ons samenwerken?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen!