Skip to content

[vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_column_text]Het merendeel van de bedrijven werft tijdens de zomer geen personeel aan omdat ze van mening is dat de meeste kandidaten dan op vakantie zijn. Toch is dit niet helemaal waar.

Veel Belgen mogen dan wel op vakantie gaan tijdens de zomer, de duur van hun vakantie is verrassend korter dan de jaren voorheen. Daarnaast is de zomer voor velen het uitgelezen moment om na te denken over de toekomst of een nieuwe job.

Deze, en nog zoveel andere redenen, maken dat juli en augustus dus ideaal zijn om personeel aan te werven!

Meer kans op zichtbaarheid

Wie tijdens de zomer een vacature online plaatst, heeft een groot voordeel ten opzichte van de concurrentie. Veel bedrijven zijn tijdens de zomer namelijk niet zo actief, waardoor jouw bedrijf en jouw vacature automatisch meer zichtbaarheid genereren.

Een bijkomend voordeel van de afwezigheid van andere bedrijven, is dat personeel aanwerven een stuk voordeliger is. De prijzen voor “recruitment marketing” liggen immers veel lager, wat maakt dat je langer of op meerdere kanalen kan adverteren.

Veel jonge kandidaten die net zijn afgestudeerd

Een andere reden waarom personeel aanwerven in de zomer een must is? Het grote aanbod aan jonge afgestudeerden!

Veel jongeren beëindigen in juni of augustus hun opleiding en beginnen dan met hun zoektocht naar een eerste job. Bovendien staan ze te popelen om een goede indruk te maken bij hun eerste werkgever.

Heb je dus een vacature die dringend opgevuld dient te worden? Dan vind je tijdens de zomer ongetwijfeld een gemotiveerde starter!

Ondernemingen en werknemers hebben meer tijd

Net zoals andere bedrijven, zal ook jouw onderneming in de zomer meer tijd hebben dan anders. Gebruik deze tijd dus op een nuttige manier en plaats eventuele vacatures al online om de recruitment-gekte in september voor te zijn.

Op deze manier ben je er trouwens ook zeker van dat jouw vacature niet in het niets verdwijnt en dat je dus ambitieuze kandidaten misloopt.

Uitstellen kost geld

Wie nood heeft aan een extra werkkracht, kan best zo snel mogelijk beginnen met het aanwerven van personeel. Een nieuwe werknemer vinden, kost immers enige tijd en het andere personeel dient extra inspanningen te leveren om de werkkracht op te vullen die er momenteel niet is.

Dit laatste brengt ook enige gevolgen met zich mee. Wanneer je je huidige personeel te lang onder druk zet, bestaat de mogelijkheid dat ze zullen bezwijken, niet meer gemotiveerd zijn, ziek vallen of misschien zelfs naar een andere werknemer zullen overstappen.

Begin dus tijdig met het aanwerven van nieuw personeel en zorg tegelijkertijd dat je huidige werknemers gelukkig blijven op hun werk.

Werknemers denken tijdens hun vakantie na over hun toekomst

Ook tijdens de vakantie blijven werknemers bezig met hun werk. Ze hebben namelijk de tijd om hun job kritisch onder de loep te nemen en zich af te vragen of ze nog tevreden zijn in hun huidige functie.

Oplettende werkgevers kunnen van deze bedenkingen gebruik maken door tijdens de zomermaanden vacatures online te plaatsen en hun bedrijf uitgebreid toe te lichten.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][image_with_text_over icon=”” icon_size=”fa-2x” title_tag=”h2″ image=”1638″ icon_color=”#ffffff” title=”Ben jij momenteel op zoek naar een geschikte kandidaat?” title_color=”#ffffff” title_size=”35″ image_shader_color=”rgba(0,0,0,0.37)”]

clearXperts helpt je graag verder!

Laten we kennismaken via een persoonlijk gesprek:

[button size=’medium’ style=” text=’Contacteer ons’ icon=” icon_color=” link=’https://www.clearxperts.com/contacteer-ons/’ target=’_self’ color=’#ffffff’ hover_color=’#ffffff’ border_color=’#A11035′ hover_border_color=’#083254′ background_color=’#A11035′ hover_background_color=’#083254′ font_style=’normal’ font_weight=’400′ text_align=’center’ margin=’20’][/image_with_text_over][/vc_column][/vc_row]

Heb je een vraag of wil je met ons samenwerken?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen!