Skip to content

Wij waren afgelopen jaar voor de derde keer van de partij op het Sourcing Summit in Amsterdam – ook wel bekend als #SOSU – en het was een topevent! clearXperts weet als geen ander dat het zoeken naar geschikt talent alsmaar complexer wordt gezien de krappe arbeidsmarkt. Daarom scholen we ons constant bij om de nieuwste sourcing technieken toe te passen om zo efficiënt en gericht mogelijk te zoeken naar het juiste finance, hr, marketing en/of sales talent. Op deze manier proberen we in een zo kort mogelijke tijdspanne talent te identificeren, screenen en aan te werven of te plaatsten bij één van onze klanten.

Onze aanwezige recruitment collega’s hebben heel wat bijgeleerd over de nieuwste recruitment technieken, hoe we meer kunnen automatiseren en personaliseren, wat de kracht van AI is in recruitment, hoe we meer en beter kunnen connecteren met ons netwerk van kandidaten en freelancers, de kracht van storytelling, de rol van data in het proces, recruitment marketing, het gebruik van video en nog heel veel meer. Dit alles gebracht door  bekende keynote sprekers uit heel de wereld.

Het samenhorigheidsgevoel onder de sourcers/recruiters zorgt ervoor dat je jezelf als sourcer/recruiter constant wil blijven verbeteren en je ook leert om je eigen bevindingen te delen. Een welgemeende dankuwel aan alle sourcers/recruiters voor het delen van jullie superpower recruitment tricks en inzichten!

Met clearXperts delen we graag onze kennis, hieronder een korte recap van enkele keynote speakers:

Reggie Ebbe, LevelUp Ventures

Een eerste interessante sessie was die van Reggie Ebbe met als onderwerp “Van sourcing tot interviews”. Tijdens zijn swingende presentatie sprak Reggie over het belang van consensus en afstemming tussen de recruiters en de wervingsmanagers/teams. Er kan geen succesvol wervingsproces plaatsvinden zonder een gemeenschappelijke kijk te hebben op de kenmerken, kwaliteiten en sterke punten waarnaar we op zoek zijn bij een kandidaat. Om die reden is het niet onbelangrijk om aan het begin van het wervingsproces met z’n allen even te gaan samenzitten om de doelen en interviewcriteria te definiëren om op een zelfde en constante communicatiestroom te zitten. Wij waren blij verrast om te horen dat andere professionals dit ook als belangrijk ervaren.

Laura Gonzalez, Bestseller

Een andere interessante sessie was die van Laura Gonzalez, Tech Recruiter bij Bestseller, een internationaal retailbedrijf in de modesector met het moederbedrijf in Denemarken. De invalshoek van Laura’s presentatie was “het gebruik van psychologie om de kracht van sourcing te versterken.” Belangrijke overtuigingsprincipes kwamen aan bod, verrijkt met fantastische voorbeelden van hoe ze erin slaagt deze te implementeren in haar rekruteringsprocessen en dat alles op een zo’n waarheidsgetrouwe manier zonder teveel te beloven.

Glen Cathey, Boolean Black Belt

Glens’ sessie behandelde de topics automation & AI in rekrutering. Hij benadrukte dat het helemaal niet eng is. Als het op de juiste manier wordt gebruikt, kan het de ervaring van sollicitanten verbeteren. Bijvoorbeeld via chatbots die onmiddellijk reageren en de sollicitanten naar de volgende fase begeleiden. Bijkomend kan automatisering ook zorgen voor ontdekkingen die veel meer omvatten dan het zoeken op een trefwoord. Mensen moeten aangeworven worden voor hun vaardigheden, niet voor de woorden die ze hebben staan op hun online profiel(en).

Guillaume Alexandre, Gates Solutions

Tot slot en misschien de meest briljante sessie in onze ogen werd gegeven door Guillaume Alexandre, een fransman die al 10 jaar woont en werkt in Zwitserland. Guillaume vertrekt vanuit een Neurowetenschappelijke benadering voor de outreach van kandidaten. Speel met je tekstformat, onderscheid je van anderen en val op in de massa. Ga voor de benadering vanuit een vriend in plaats van een bedrijfscontext en voeg emoji’s toe. Zorg er vooral voor dat de tekst niet te zwaar wordt.

Wij zijn erg benieuwd naar de waarde van sourcing en hoe het zich in de toekomst zal ontwikkelen.

Wil je meer weten over al deze trends en recruitment technieken of heb je specifieke vragen. Geef gerust een seintje via [email protected]

Heb je een vraag of wil je met ons samenwerken?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen!